Anim8or Community

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

An update to Anim8or, v1.00b, is available with a few bug fixes. Get your copy HERE. See the "ReadMe" file for details.

Author Topic: annoying environment map problem  (Read 4853 times)

Destroyer

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18
    • View Profile
annoying environment map problem
« on: August 04, 2008, 02:34:13 am »

im useing windows vista home premium on a dell inspron notebook with a AMD athlon 64 X2 dual-core processer and everytime i try to make an environment map for an object or scene all i get is this ugly looking greenish red black looking thing. has this happend to any1? if it has does any1 kno how to fix it?


Logged

Tanzim

  • Guest
Re: annoying environment map problem
« Reply #1 on: August 04, 2008, 12:08:51 pm »

Does this happen when you've applied it to the object, or do you see this in the material sphere?
This usually happens if Anim8or can't find the textures from the directory you give it.
Logged

Destroyer

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18
    • View Profile
Re: annoying environment map problem
« Reply #2 on: August 04, 2008, 04:10:25 pm »

I see it in the material sphere. How do i get anim8or to find the textures?
Logged

spicy

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 546
    • View Profile
    • Xaphix
Re: annoying environment map problem
« Reply #3 on: August 04, 2008, 04:53:39 pm »

Right so you see it in the material sphere, now when you apply it what does it look like and have you applied it and then rendered it because, I have had a simular problem in the past but then I apllied the black texture.envriro map to the sphere and then rendered it and it turned out to be fine. try that and post back. And to find textures go double click on the enviromap  sphere>textures>enviromap (Load the texture), or bump map, diffuse whatever it works for all
« Last Edit: August 04, 2008, 04:55:38 pm by spicy »
Logged

Destroyer

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18
    • View Profile
Re: annoying environment map problem
« Reply #4 on: August 04, 2008, 05:51:04 pm »

wen i apply the texture to an object the object turns blak and wen i render it i just get that wierd coloured environment map thing
Logged

Tanzim

  • Guest
Re: annoying environment map problem
« Reply #5 on: August 05, 2008, 12:40:22 am »

Could you show some screenshot's, realtime and rendered to show us your problem?

To do a screenshot (realtime), press the PrintScreen button on your keyboard, and then paste the image in imaging software such as MS Paint or Photoshop, and then save.
Logged

Destroyer

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18
    • View Profile
Re: annoying environment map problem
« Reply #6 on: August 05, 2008, 08:01:40 pm »


for some reason the environmemt map doesnt show up on the object in real time but i don't care about that just as long as it shows up in the render
« Last Edit: August 06, 2008, 07:46:23 pm by Destroyer »
Logged

RudySchneider

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 413
  • There are no problems, only opportunities
    • View Profile
Re: annoying environment map problem
« Reply #7 on: August 07, 2008, 02:49:07 am »

for some reason the environmemt map doesnt show up on the object in real time...

Actually, like shadows, that's normal for environment maps...
« Last Edit: August 07, 2008, 02:52:51 am by RudySchneider »
Logged
G

hihosilver

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1294
    • View Profile
Re: annoying environment map problem
« Reply #8 on: August 07, 2008, 07:06:25 am »

Your issue seems to be that anim8or can't find the texture that you're trying to apply.  Either you deleted the pathway or moved the file.  So the texture anim8or is trying to load is incorrect  because you don't have the correct texture in or the texture is misplaced and you need to find it again.
Try reloading the texture from its folder.
Logged

Destroyer

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18
    • View Profile
Re: annoying environment map problem
« Reply #9 on: August 09, 2008, 10:04:12 pm »

How do i reload the texture?
Logged

thecolclough

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 832
  • 3D Ignoramus 1988-2002, Anim8or User 2002-present.
    • View Profile
    • www.mattghc.com
Re: annoying environment map problem
« Reply #10 on: August 09, 2008, 10:49:04 pm »

same way you loaded it in the first place ;)
Logged

floyd86

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1056
    • View Profile
    • http://youtube.com/profile?user=floyd386
Re: annoying environment map problem
« Reply #11 on: August 12, 2008, 11:56:59 am »

I have had the same problem, but reloading the textures never worked for me. It just started one day and was over the other day when i bought a new computer. I was using v0.95 back then.