Anim8or Community

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

An update to Anim8or, v1.00b, is available with a few bug fixes. Get your copy HERE. See the "ReadMe" file for details.

Author Topic: Do you have to draw to use this program?  (Read 1570 times)

Asagi

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Do you have to draw to use this program?
« on: November 01, 2008, 07:59:12 am »

Do you have to be able to draw to use this program?
Logged

floyd86

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1056
    • View Profile
    • http://youtube.com/profile?user=floyd386
Re: Do you have to draw to use this program?
« Reply #1 on: November 01, 2008, 12:11:45 pm »

Depends on what your planning to make. For the modelling you won't have to be able to draw at all. When you go more advanced at texturing and making references, you might have to draw sometimes. But it's all up to you, if you don't want to draw anything then don't. Conclusion: drawing might be helpfull sometimes, but it's not necessary.

ChristopherT

  • Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: Do you have to draw to use this program?
« Reply #2 on: November 01, 2008, 08:15:19 pm »

I have to agree!  I have some experience with technical drawings, but when I started using Anim8or, much of what I knew really didn't apply.  When I started modeling, I just dove in head first and started playing around with all the primitives, editing tools and everything else.  Made some interesting mistakes and
made some interesting models too.  One word of wisdom, never throw anything out no matter how badly it turns out!   ;D

    ChristopherT
Logged