Anim8or Community

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

An update to Anim8or, v1.00b, is available with a few bug fixes. Get your copy HERE. See the "ReadMe" file for details.

Author Topic: Can't get Light attributes to work  (Read 3813 times)

$imon

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 540
    • View Profile
Can't get Light attributes to work
« on: March 05, 2009, 02:50:26 pm »

I feel pretty dumb for asking this here haha.. but i really would like to figure this out. I downloaded the example 'bucky ball' file that has both a regular and a multijittered shadow light in it. It render out fine.

Then I tried to remake the scene myself, and whatever I did, I always got the default (multijittered) result.
I tried adding a new light in the bucky ball file, and adding a "sampler" attribute with a "regular" string. No luck. It would show up as a multijittered light.

I must be overlooking some Very obvious. If someone could help me out it would be awesome ^^
Logged

floyd86

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1056
    • View Profile
    • http://youtube.com/profile?user=floyd386
Re: Can't get Light attributes to work
« Reply #1 on: March 05, 2009, 08:41:40 pm »

I never got to figure out those lights myself either :D, so your not the only one. I will have another look at it maybe i can figure it out this time *fingers crossed*.

$imon

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 540
    • View Profile
Re: Can't get Light attributes to work
« Reply #2 on: March 05, 2009, 08:49:12 pm »

Haha i thought it was just me floyd, i went through the whole text of the an8 file, but couldnt find anything that was different.. its confusing haha
Logged

$imon

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 540
    • View Profile
Re: Can't get Light attributes to work
« Reply #3 on: March 08, 2009, 12:41:14 pm »

Sorry for double posting but I'm really trying to get an answer to this ^,^ Maybe if you read this Steve you would like to reply.

I tried recreating it in an older version of v0.97 , but no luck there either ..

I would really like to get this to work, since it gives better effects on lower samples!
Logged

rctmonger1108

  • Newbie
  • *
  • Posts: 31
    • View Profile
Re: Can't get Light attributes to work
« Reply #4 on: March 10, 2009, 08:44:25 pm »

there's no art raytracer in the older versions. it says that in the 0.97d forum.
Logged
Trying to do too many things at once: game design, programming, 3D modelling & animation, and graphic design.

http://johnsongames.110mb.com
http:///johnsongames.lefora.com

$imon

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 540
    • View Profile
Re: Can't get Light attributes to work
« Reply #5 on: March 10, 2009, 08:55:34 pm »

Hey rctmonger1108, ART has been present since v0.97a preview, I thought maybe something was changed since then so that the light attributes didnt work anymore, but this wasnt the case ;)
Logged

$imon

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 540
    • View Profile
Re: Can't get Light attributes to work
« Reply #6 on: March 23, 2009, 07:53:59 am »

I'm sorry that I bump this, but it doesn't seem like anyone has an answer to this yet.. and it's rather confusing me!

It is very probably noone knows the answer but steve.. but oh well :)

tnx for reading
Logged