Anim8or Community

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

An update to Anim8or, v1.00b, is available with a few bug fixes. Get your copy HERE. See the "ReadMe" file for details.

Author Topic: help on loading Textures  (Read 1726 times)

soul and heart

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
help on loading Textures
« on: June 10, 2009, 06:33:11 pm »

Hey everyone! I'm trying to learn how to draw 3D cause I really want to have a future as a graphic artist. I can already draw 3D pretty good. Anyways can you guys help me on loading textures. I looked at tutorials and some videos on youtube. It doesn't work. Every time I try and load the textures there is just a grey ball. Not the texture I wanted. Do I have to save them In a certain file?

I would be very happy if you guys can help.
 :)
 
Logged

lynn22

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 591
    • View Profile
    • 3D Animation
Re: help on loading Textures
« Reply #1 on: June 10, 2009, 11:13:11 pm »

Here are some tutorials on UVtexture and UV mapping
Logged

soul and heart

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: help on loading Textures
« Reply #2 on: June 11, 2009, 07:32:43 pm »

Thank you very much!
Logged

lynn22

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 591
    • View Profile
    • 3D Animation
Re: help on loading Textures
« Reply #3 on: June 11, 2009, 10:39:50 pm »

You're welcome :)
Logged

soul and heart

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: help on loading Textures
« Reply #4 on: June 13, 2009, 04:13:11 am »

Hey now I can see the ball with the texture, but when I click apply it doesn't work. The 3D object, the ball, is just gray. Do I have  something not turned on?
Logged

lynn22

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 591
    • View Profile
    • 3D Animation
Re: help on loading Textures
« Reply #5 on: June 13, 2009, 07:01:32 am »

Did you select your model before you clicked apply ? Or some of your model's faces if your texture does not cover your whole model ?
Logged

soul and heart

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: help on loading Textures
« Reply #6 on: June 13, 2009, 08:04:33 pm »

I'm pretty sure I did that, I'll experiment with it a little.


EDIT: Yeah, I made sure I selected it, didn't work. Maybe it something with the 3D object.
« Last Edit: June 13, 2009, 09:47:04 pm by soul and heart »
Logged