Anim8or Community

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

An update to Anim8or, v1.00b, is available with a few bug fixes. Get your copy HERE. See the "ReadMe" file for details.

Author Topic: Front/Back bug? or something  (Read 2038 times)

KMLT

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
Front/Back bug? or something
« on: February 13, 2008, 08:41:02 pm »

I got a problem with my swordmodel..
some places it looks like it shifts between front and back faces..
it messes up the colors..


Don't know if it still be this was if i texture it, but anyway..

anyone know what to do?

Logged

hihosilver

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1294
    • View Profile
Re: Front/Back bug? or something
« Reply #1 on: February 13, 2008, 08:57:07 pm »

The blue faces means the normals are flipped.  This will affect texturing, as the back of the faces don't render the same as the front, unless you set a double sided material.  To flip the normals, select all the faces that turn up blue, and go "edit>Flip Normals" or press "shift + n"
Logged

vobla

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 68
    • View Profile
Re: Front/Back bug? or something
« Reply #2 on: February 13, 2008, 09:04:24 pm »

..and in my opinion it is not a bug. Sometimes a desicion needs to be made by a human, otherwise you can program till death and not to achieve the goal ;)
Logged

KMLT

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
Re: Front/Back bug? or something
« Reply #3 on: February 13, 2008, 09:10:11 pm »

was a bug for me until i knew how to fix it ;P
thanx for the help hihosilver!
Logged