Anim8or Community

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

An update to Anim8or, v1.00b, is available with a few bug fixes. Get your copy HERE. See the "ReadMe" file for details.

Author Topic: 3D model of myself  (Read 4167 times)

Kyle101

  • Guest
3D model of myself
« on: September 06, 2009, 05:06:08 am »

I want to learn how to make a 3D model of myself. Can someone give me a tutorial on how to do that?  ???
Logged

kreator

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1114
  • Anim8or, Blender, & Carrara. A Great Combination!
    • View Profile
    • Anim8orWorld
Re: 3D model of myself
« Reply #1 on: September 06, 2009, 07:03:16 am »

I think you are taking a very big leap here, especially in light of all the previous posts you have made,

You will need to learn how to "Edgeloop" for a start and there are several ways to do that but first you will need a reference image of yourself front and side view as a guide then take a look at the edgelooping video I made here ,
http://www.anim8or.com/smf/index.php?topic=2598.msg19304#msg19304

Come back in a couple of years and let us know how you got on ;)
Logged
O

NeonFalcon

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 55
  • ill stay in touch:)made on pivot
    • View Profile
Re: 3D model of myself
« Reply #2 on: September 06, 2009, 09:00:15 am »

Man Kreator, if u were'nt here than what would we do???
Logged

Kyle101

  • Guest
Re: 3D model of myself
« Reply #3 on: September 06, 2009, 11:05:08 am »

i seen how people did this. they took a picture of themselves back, front, left side, and right side. what i want to know is how to put the images in.
Logged

lynn22

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 591
    • View Profile
    • 3D Animation
Re: 3D model of myself
« Reply #4 on: September 06, 2009, 12:10:57 pm »

In each of the view windows, back, front, left side, and right side, click on Build  > Reference image and load the image for that particular view :)
Logged

Pincho

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 165
    • View Profile
Re: 3D model of myself
« Reply #5 on: September 06, 2009, 06:24:01 pm »

Tried to play the Edge Loop video, and had some problems with it...

In Nero it is upside down....
In WMP it produces trailed images like multiple pointers on the screen.
In WM Classic you cannot skip forwards.

So.. what Codec do I need?
Logged

Pincho

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 165
    • View Profile
Re: 3D model of myself
« Reply #6 on: September 06, 2009, 10:33:41 pm »

Thanks.. I'll try WMP11.. I use 9 usually.

EDIT: Still doesn't work. Oh well.
« Last Edit: September 06, 2009, 11:04:19 pm by Pincho »
Logged

Kyle101

  • Guest
Re: 3D model of myself
« Reply #7 on: September 12, 2009, 12:35:49 am »

ok, when i try to use "add edge" nothin happens. the lines wont show up.
Logged

RudySchneider

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 413
  • There are no problems, only opportunities
    • View Profile
Re: 3D model of myself
« Reply #8 on: September 12, 2009, 02:12:29 am »

Sounds like you may be doing the same thing as in this thread: http://www.anim8or.com/smf/index.php?topic=2607.0;prev_next=next#new
Logged
G