Anim8or Community

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

An update to Anim8or, v1.00b, is available with a few bug fixes. Get your copy HERE. See the "ReadMe" file for details.

Author Topic: can't change colors  (Read 2000 times)

chrisusvi

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
can't change colors
« on: November 06, 2009, 05:12:04 pm »

can't find where to change colors and to bring objects forwards and backwards.

I've been looking for 'material editor' surface properties dialog box and can't find it.

Thanks.

chrisusvi
Logged

odp04y

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 102
    • View Profile
Re: can't change colors
« Reply #1 on: November 06, 2009, 05:33:17 pm »

When in anim8or press Enter and the material toolbar will appear next to the toolbar on the left. To edit the material double-click the "new" square and you'll find the material editor.
To move objects along the z axis click the move button and use the right mouse button the move a selected object.
Logged

Pincho

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 165
    • View Profile
Re: can't change colors
« Reply #2 on: November 07, 2009, 01:52:14 pm »

Ah is that what you do to move Z. I always use the top view.
Logged

odp04y

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 102
    • View Profile
Re: can't change colors
« Reply #3 on: November 07, 2009, 03:29:24 pm »

I use the top view as well as it's hard to tell how far your object has moved using that method unless you are in the perspective view.
Logged

rellik420

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 652
    • View Profile
    • youtube channel
Re: can't change colors
« Reply #4 on: November 08, 2009, 09:07:20 am »

the colors part i dont know what you mean. are u on the default grey color? and you cant cvhange to red or blue?

but i think i can help on your movement.

in object mode it has set coordenates. i think your best bet is to be on x=0 y=0 z=0. you really cant go wrong with that,

if you mean to zoom in or out use your arc rotate. "read the manual"

i dont see the need to mode yoiur object in object mode but if you need to move in scene mode... go to your "viewprt right" or hit the 6 on your NumPad. selected x only and push it forward or backwards. *that would control your z axis because yout faceing right and right would be forward and backward. or you can go to ur top view and hit the y axis only and go up and down. same thing only different. like those guys said.


i think what u really need to do is figure out that your in a 3d world and you need to figure out what axis r what

(in front view)

x = left and right
y = up and down
z = back and forth (depth)

i hope we helped, cause i dunno what else 2 tell u.
Logged
h