Anim8or Community

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

An update to Anim8or, v1.00b, is available with a few bug fixes. Get your copy HERE. See the "ReadMe" file for details.

Author Topic: Anim8or 0.97b lathe  (Read 2567 times)

ADSohr

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 181
    • View Profile
    • CGForStarters - An animation club
Anim8or 0.97b lathe
« on: May 09, 2010, 01:13:09 am »

For some reason Anim8or will not let me lathe more that 32 sections, I need 40.

I type "40" in the lathe menu under sections, but it only makes 32 sections in the final product.

It is kind strange, I'm petty sure it has worked before.

Any ideas?

Thanks
Logged

ENSONIQ5

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 928
    • View Profile
    • Mission Backup Earth
Re: Anim8or 0.97b lathe
« Reply #1 on: May 09, 2010, 01:49:23 am »

32 has always been the maximum.  The best workaround is to lathe with 20 sections and subdivide.
Logged

ADSohr

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 181
    • View Profile
    • CGForStarters - An animation club
Re: Anim8or 0.97b lathe
« Reply #2 on: May 09, 2010, 03:14:26 am »

Hmm... I wonder why 32?

I'll just do 20 sections, select all of the edge loops and then do cut edges, that will give me the 40 I need without the subdivision smoothing out my mesh that needs to have hard corners, it'll just take a bit of rounding the cut edges to make it circular.

Thanks for the quick answer.  :)
Logged

Tof

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 78
    • View Profile
Re: Anim8or 0.97b lathe
« Reply #3 on: May 09, 2010, 05:53:05 pm »

There is another trick I read on the forum a few months ago and that works good:
Create your object with 20 sections, in point edit mode select all the edges between the sections, select the bevel tool and adjust... done, you get 40 sections! (and you can experiment to use that in other ways, it's really cool)
Hope I explane correctly and this can help.
Logged

daniel99

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 312
  • Me : Anim8or RULLZ \m/
    • View Profile
Re: Anim8or 0.97b lathe
« Reply #4 on: May 09, 2010, 06:03:12 pm »

Hey, you could also use some Shape Scripts for adding extra loops on your mesh

http://www.anim8or.com/smf/index.php?topic=1705.0
Logged

BOB_I_Ts

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 155
    • View Profile
    • Anim8rOrg
Re: Anim8or 0.97b lathe
« Reply #5 on: May 10, 2010, 06:13:29 am »

64,32,16,8 its an equation used programmers to match bit rates of hardware processing ! memory
Logged