Anim8or Community

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

An update to Anim8or, v1.00b, is available with a few bug fixes. Get your copy HERE. See the "ReadMe" file for details.

Pages: [1] 2

Author Topic: windows 7?  (Read 6508 times)

pinkpower

  • Guest
windows 7?
« on: May 30, 2010, 03:00:52 am »

how do i get this on my new windows 7 computer? i have used anim8or for a very long time in my art class and i love it, but i want to use it at home, only problem is it wont let me because i have windows 7... can anyone help me please?  :(
Logged

nikolasmantilla

  • Newbie
  • *
  • Posts: 26
    • View Profile
Re: windows 7?
« Reply #1 on: May 30, 2010, 07:28:36 am »

its called Virtual PC, you need to install virtual PC and thru VPC you will intall Windows XP wich is what Animator seems to run best on.
Logged

pinkpower

  • Guest
Re: windows 7?
« Reply #2 on: May 30, 2010, 01:39:59 pm »

and how do you do that? o.O
Logged

nikolasmantilla

  • Newbie
  • *
  • Posts: 26
    • View Profile
Re: windows 7?
« Reply #3 on: May 30, 2010, 02:50:49 pm »

you basiclly installe Virtual PC, you place a windows XP in your CD drive, create a Virtual drive (OMG it sounds Complicated... but its not. you use a wizard (next next) createate new drive) and you click start, and when you do it it looks like there is a second computer booting up i a window, like checkign ram and everithing. and its very Easy.. if you can install windows iny our computer, you can do Virtual PC.I wish I had one of those Screen recorder softwares to show you. but its Eazy and VPC its free ;D.  dunno if I mentiont hat before ???
Logged

pinkpower

  • Guest
Re: windows 7?
« Reply #4 on: May 30, 2010, 02:58:52 pm »

uh, well i googled virtual pc and i found the website for it or something, and i tryed installing it but it wont let me because i have home premium not the pro whatever it is one... so it wouldnt let me, and i have noooo idea what u just said...
Logged

nikolasmantilla

  • Newbie
  • *
  • Posts: 26
    • View Profile
Re: windows 7?
« Reply #5 on: May 30, 2010, 03:20:51 pm »

Try an older Version and see if it lets you.
Virtual PC 2007 Torrent
Download that and install it. I dont think you will have a problem.
You also need a copy of Windows XP
Logged

pinkpower

  • Guest
Re: windows 7?
« Reply #6 on: May 30, 2010, 03:30:15 pm »

i dont understand this at all.....
Logged

nikolasmantilla

  • Newbie
  • *
  • Posts: 26
    • View Profile
Re: windows 7?
« Reply #7 on: May 30, 2010, 04:42:00 pm »

I found a free screen recorder.. im uploading hte video to you tube.... should take 30min heheh
Logged

nikolasmantilla

  • Newbie
  • *
  • Posts: 26
    • View Profile
Re: windows 7?
« Reply #8 on: May 30, 2010, 05:26:43 pm »

Logged

Kubajzz

  • Flying Platypus
  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 548
  • Little doggie ate my avatar...
    • View Profile
Re: windows 7?
« Reply #9 on: May 30, 2010, 06:29:42 pm »

There should be a simpler solution than using a virtual PC. Just follow the steps on the Vista problems page. Vista and Win7 are not much different when it comes to software compatibility.

I'm running Anim8or on Windows 7 (32-bit) without any problems...
Logged

nikolasmantilla

  • Newbie
  • *
  • Posts: 26
    • View Profile
Re: windows 7?
« Reply #10 on: May 30, 2010, 07:28:17 pm »

I run it thru Virtual PC for modeling only, for some reasin it lags and also the drag select does ghosting.. dunno if is Video drivers or what. but I already Updated Video drivers and it keeps doing it.
but it doesnt do it in XP.. I think its becuase it emulating IDK.
SEE! and I tried all of teh 3 things that says there.
« Last Edit: May 30, 2010, 07:31:50 pm by nikolasmantilla »
Logged

3D Joe Wiltshire

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 728
  • Winter's Coming :O
    • View Profile
Re: windows 7?
« Reply #11 on: May 31, 2010, 12:22:14 am »

I've had the exact same problem with my Vista machine... couldn't find a solution for it so for the time being i'm just gonna live with it.

twould be very good if someone could come up with a solution to the problem. :)
Logged

pinkpower

  • Guest
Re: windows 7?
« Reply #12 on: May 31, 2010, 12:46:54 am »

ya its not the same problems as the vista problems, mine downloads fine, its when i try to open it to install it it crashes and closes, i havent tryed the other things everyone has suggested yet, they all sounded confusing i was going to wait till after i backed up all my pictures then ill try it, dont wanna lose anything XD
Logged

Monex

  • Newbie
  • *
  • Posts: 47
    • View Profile
    • My homepage (not done)
Re: windows 7?
« Reply #13 on: May 31, 2010, 01:41:00 pm »

nikolasmantilla have you tried to enable desktop composition (in properties -> compatibility).
Logged

daniel99

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 316
  • Me : Anim8or RULLZ \m/
    • View Profile
Re: windows 7?
« Reply #14 on: May 31, 2010, 02:36:07 pm »

I perfectly understand you. On my laptop I have Vista, and have the same problem, and can not use attributes also. I believe I will instal XP (my main computer). Vista sucks, and they say it was made only for testing. I had a lot of problems with vista, mallfunction for many programs.
XP rulls! :)
Logged
Pages: [1] 2