Anim8or Community

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

An update to Anim8or, v1.00b, is available with a few bug fixes. Get your copy HERE. See the "ReadMe" file for details.

Pages: 1 [2]

Author Topic: Broken Select tool?  (Read 5010 times)

CoriDavis

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 524
  • Scámarca Productions
    • View Profile
    • Youtube- AranScathProductions
Re: Broken Select tool?
« Reply #15 on: July 27, 2010, 05:24:24 pm »

ok, hopefully the attatchments will work. if it works for you, then it may just be my computer which in that case there may be no help for me.  Could the problem be that it's on a laptop? I have a Dell Latitude with Windows XP.

Logged

Gyperboloid

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 233
  • It's better not to do anything, than to do nothing
    • View Profile
Re: Broken Select tool?
« Reply #16 on: July 27, 2010, 05:51:26 pm »

Ok, everything is fine. :D About the eggplant: you have 3 modifiers, 2 on plant and 1 on sphere. The one on plant is bended and binded, others are not. You have to effect it. Click on it and you'll see that the whole plant and the modifier will be selected(all this in edit mode). Then go Build--->Modifiers--->Effect modifier. Or you can unbind the modifier if you want change something...Build--->Modifiers--->unbind modifier. Notice that doing this your model will return to start position, but the modifier will stay bended. Just remember, you can not doing anything with your object in point edit mode when you have binded a modifier on it.
Logged

CoriDavis

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 524
  • Scámarca Productions
    • View Profile
    • Youtube- AranScathProductions
Re: Broken Select tool?
« Reply #17 on: July 27, 2010, 05:54:07 pm »

oooh I see. but what about the bird? it has no modifiers on it
Logged

CoriDavis

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 524
  • Scámarca Productions
    • View Profile
    • Youtube- AranScathProductions
Re: Broken Select tool?
« Reply #18 on: July 27, 2010, 05:55:58 pm »

and the "move view" tool now refuses to work also...
Logged

Gyperboloid

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 233
  • It's better not to do anything, than to do nothing
    • View Profile
Re: Broken Select tool?
« Reply #19 on: July 27, 2010, 06:07:47 pm »

Sorry man, forgot the bird ;D. You have no modifiers on this one, so the problem(not big deal ;D) is that you didn't convert it to mesh. Select the object in edit mode and go Build--->Convert to Mesh.You have to do that for every part,if you want to edit them in point edit mode. In eggplant file the sphere is not converted too. Do the same if you want to change something, but it's not necessarily if you want only to use a modifier, modifiers work with parametric shapes(called like that)

Notice, that when you select them they are yellow and after convertion they become white!!!
Logged

CoriDavis

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 524
  • Scámarca Productions
    • View Profile
    • Youtube- AranScathProductions
Re: Broken Select tool?
« Reply #20 on: July 27, 2010, 06:10:29 pm »

oooh ok, i'll try that, only... now the button that's supposed to change the size of the modifier isn't working, it's like one by one each button is breaking
Logged

CoriDavis

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 524
  • Scámarca Productions
    • View Profile
    • Youtube- AranScathProductions
Re: Broken Select tool?
« Reply #21 on: July 27, 2010, 06:15:22 pm »

the bird is fixed!
Logged

Gyperboloid

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 233
  • It's better not to do anything, than to do nothing
    • View Profile
Re: Broken Select tool?
« Reply #22 on: July 27, 2010, 06:21:24 pm »

What button? Non uniform scale? What are you doing and it is not working?
Logged

CoriDavis

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 524
  • Scámarca Productions
    • View Profile
    • Youtube- AranScathProductions
Re: Broken Select tool?
« Reply #23 on: July 27, 2010, 07:57:54 pm »

I was trying to make a new modifier to make a new bend. but I pretty much gave up on the eggplant and am working on the bird. I have big plans once I get this program mastered. the only other problem is that it's being unbelievably slow. (I only have 1GB of RAM)
Logged

Gyperboloid

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 233
  • It's better not to do anything, than to do nothing
    • View Profile
Re: Broken Select tool?
« Reply #24 on: July 27, 2010, 08:06:02 pm »

When you are using the Arc rotate tool, switch to flat or smooth view of your object, it will speed up a little bit and generally try to keep your models low poly (don't subdivide them many times without reason). ;)
Logged

CoriDavis

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 524
  • Scámarca Productions
    • View Profile
    • Youtube- AranScathProductions
Re: Broken Select tool?
« Reply #25 on: July 27, 2010, 08:11:05 pm »

well, so far i'm in Figure mode right now, and those features are slow.  i'm trying to rotate the feathers and it's really laggy, it's moving at it's fastest... a pixel a second pretty much
Logged

hihosilver

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1294
    • View Profile
Re: Broken Select tool?
« Reply #26 on: July 27, 2010, 10:30:04 pm »

You have to select the object that has the modifier bound to it (I'm assuming you selected both and went "Build>Modifiers>Bind Modifier"
This step only shows you what will happen if you effect the modifier, you haven't actually finished applying the modifier yet.  That step is there so you can play with the modifier and get the shape how you want it.
Next, you have to select the object/modifier combination and go "Build>Modifier>Effect Modifier"
That will get rid of the modifier but leave the object in the form you want.  You can then bind your next modifier and effect it.
Logged

CoriDavis

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 524
  • Scámarca Productions
    • View Profile
    • Youtube- AranScathProductions
Re: Broken Select tool?
« Reply #27 on: July 28, 2010, 01:18:42 am »

ooh ok. and I found the reason for why it was slow. turns out I got virused. yesterday I tried out "Blender", I wouldn't reccomend it. I got infected with 2 Trojans even after I uninstalled it.
Logged
Pages: 1 [2]