Anim8or Community

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

An update to Anim8or, v1.00b, is available with a few bug fixes. Get your copy HERE. See the "ReadMe" file for details.

Author Topic: My models aren't working  (Read 3997 times)

Blaster

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
    • View Profile
My models aren't working
« on: February 20, 2008, 06:42:24 am »

When I create models, export them to d3d format, and then use them in Game Maker, they don't  display at all. This is becoming a pain. Help please.
« Last Edit: February 20, 2008, 06:52:16 am by Blaster »
Logged

zueswolf

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: My models aren't working
« Reply #1 on: February 20, 2008, 07:01:46 am »

do u have gm pro and r u using creat and draw method.there is a nice tutorial at tysonc.net
it has good info.hope this helps
Logged
zueswolf guardian of zair

Blaster

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
    • View Profile
Re: My models aren't working
« Reply #2 on: February 20, 2008, 07:22:55 am »

I have done everything the tutorial says and it's not showing up and I can't figure out why. Another model I have made worked in Game Maker but the one I am trying to get to work now doesn't. By the way, I do have Game Maker pro and I am making a 3d game in it.
Edit: I noticed that using Join Solids makes the model unusable in Game Maker. I think this might be stuffing my model up.
« Last Edit: February 20, 2008, 07:59:56 am by Blaster »
Logged

spicy

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 546
    • View Profile
    • Xaphix
Re: My models aren't working
« Reply #3 on: March 11, 2008, 10:25:06 am »

Yeah I have played Game Maker. For some things you need Game Maker Pro to work. YOu can only use 2d graphics in Game Maker. You can use 3d hgraphics in Game Maker Pro though. Get pro and it will work!
Logged

hihosilver

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1294
    • View Profile
Re: My models aren't working
« Reply #4 on: March 11, 2008, 05:21:49 pm »

Quote from: Blaster
By the way, I do have Game Maker pro and I am making a 3d game in it.
Please read the full conversation Spicy.
Logged

Blaster

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
    • View Profile
Re: My models aren't working
« Reply #5 on: March 15, 2008, 04:44:32 am »

So can someone help me. I am trying to help someone else and the some of the models aren't showing up in Game Maker like last time. And I do have Game Maker pro, as I said earlier.
Logged

phantom king

  • Newbie
  • *
  • Posts: 35
    • View Profile
Re: My models aren't working
« Reply #6 on: March 15, 2008, 05:04:16 am »

Make sure your model are not Group, but rather Join Solids. Thats the only think i can think off
Logged

Blaster

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
    • View Profile
Re: My models aren't working
« Reply #7 on: March 15, 2008, 05:17:44 am »

They all used join solids, and are not grouped.
Logged

Blaster

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
    • View Profile
Re: My models aren't working
« Reply #8 on: March 15, 2008, 06:05:53 am »

I do have gm7, I used join solids, the model is not grouped in fact, I have no idea why it's doing this. I've tried your suggestions and it's STILL NOT WORKING. Is there a polygon limit?
Logged

phantom king

  • Newbie
  • *
  • Posts: 35
    • View Profile
Re: My models aren't working
« Reply #9 on: March 15, 2008, 07:00:07 am »

hmmm..well the maximun polygon for gm is like 20000 O.o, what are you using to get the d3d? is it the anim8or plugin? or are you using Marzipans? Mosaic light?  cuz the anim8or plugin have bugs in it, thats why i dont use it.
Logged

Blaster

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
    • View Profile
Re: My models aren't working
« Reply #10 on: March 15, 2008, 07:02:25 am »

I use the Anim8tor plugin. Is the Anim8tor plugin glitchy or something because if it is I will try one of your suggestions.
« Last Edit: March 15, 2008, 07:04:26 am by Blaster »
Logged

phantom king

  • Newbie
  • *
  • Posts: 35
    • View Profile
Re: My models aren't working
« Reply #11 on: March 15, 2008, 09:51:42 am »

well i try that out too and some of my models have holes in them, or missing faces, so i wouldnt recommend that, i would suggest using Dumont, search it at the GMC. It converts obj to G3D file, or if you can find Morzipan, that too is good.
Logged