Anim8or Community

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

An update to Anim8or, v1.00b, is available with a few bug fixes. Get your copy HERE. See the "ReadMe" file for details.

Pages: 1 [2] 3 4

Author Topic: tWEAK v0.2 - Anim8or Radial Menu and ToolKit  (Read 21941 times)

Janro

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 160
    • View Profile
Re: tWEAK v0.1b - Anim8or Radial Menu and ToolKit
« Reply #15 on: October 25, 2010, 03:46:18 pm »

Wow this is some tool. Although I managed to get a hang of using the keyboard shortcuts for nearly every tool and action for Anim8or, this may indeed come in handy. Currently downloading it.
Logged

Josmic8or

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 139
  • anim8t & celebr8t
    • View Profile
    • JOSIAHSTUDIOS
Re: tWEAK v0.1b - Anim8or Radial Menu and ToolKit
« Reply #16 on: October 25, 2010, 05:13:37 pm »

Thanks a million Raxx!!
You're a hero!!  :) :) :)
I'll definitely,postively,without a doubt,try it out!! ;D

And I totally agree with Neirao!
It would be cool to have it in figure,sequence and scene modes! ;)

Anyways good luck in future versions  ;)
« Last Edit: October 25, 2010, 05:18:51 pm by Josmic8or »
Logged
:

headwax

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 600
    • View Profile
    • Headwax's Website
Re: tWEAK v0.1b - Anim8or Radial Menu and ToolKit
« Reply #17 on: October 25, 2010, 08:16:33 pm »

hey Raxx  thanks again (oh I wasn't clicking - I was tempted though :) )

with tWeak open



Quote
>>>>>>>>>>( Window Title & Class )<<<<<<<<<<<
Object: object01
ahk_class Anim8or

>>>>>>>>>>>>( Mouse Position )<<<<<<<<<<<<<
On Screen:   1163, 425  (less often used)
In Active Window:   1171, 433

>>>>>>>>>( Now Under Mouse Cursor )<<<<<<<<
ClassNN:   Anim8or-OpenGL1
Text:   
Color:   0xCE8736  (Blue=CE Green=87 Red=36)

>>>>>>>>>>( Active Window Position )<<<<<<<<<<
left: -8     top: -8     width: 1696     height: 1036

>>>>>>>>>>>( Status Bar Text )<<<<<<<<<<

>>>>>>>>>>>( Visible Window Text )<<<<<<<<<<<

>>>>>>>>>>>( Hidden Window Text )<<<<<<<<<<<

>>>>( TitleMatchMode=slow Visible Text )<<<<

>>>>( TitleMatchMode=slow Hidden Text )<<<<



]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]


wout tWeak



>>>>>>>>>>( Window Title & Class )<<<<<<<<<<<
Object: object01
ahk_class Anim8or

>>>>>>>>>>>>( Mouse Position )<<<<<<<<<<<<<
On Screen:   1002, 1032  (less often used)
In Active Window:   1010, 1040

>>>>>>>>>( Now Under Mouse Cursor )<<<<<<<<

Color:   0x556DA0  (Blue=55 Green=6D Red=A0)

>>>>>>>>>>( Active Window Position )<<<<<<<<<<
left: -8     top: -8     width: 1696     height: 1036

>>>>>>>>>>>( Status Bar Text )<<<<<<<<<<

>>>>>>>>>>>( Visible Window Text )<<<<<<<<<<<

>>>>>>>>>>>( Hidden Window Text )<<<<<<<<<<<

>>>>( TitleMatchMode=slow Visible Text )<<<<

>>>>( TitleMatchMode=slow Hidden Text )<<<<



windows vista 64 bit
Nvidia GeForce GTX 260
« Last Edit: October 25, 2010, 08:28:01 pm by headwax »
Logged

Raxx

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1450
    • View Profile
tWEAK v0.1c Released
« Reply #18 on: October 26, 2010, 12:17:53 am »

Headwax, I'll see what I can do but it's not looking good. Judging by that information, it should be running perfectly.

UPDATE to v0.1c
Changes:
  • Radial menu now enabled by holding down the space bar
  • Radial menu now has a small delay to help prevent accidental misfires
  • Dolly tool is now activated by pressing Ctrl+D
  • Knife and Tweak tools deactivate if you click anywhere outside the 3D workspace
  • Knife and Tweak tools deactivate if you use any other tool in the radial menu (changing views or select modes does not deactivate them)
  • Knife and Tweak tool quirks are now all but gone

Download in the first post
Logged

headwax

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 600
    • View Profile
    • Headwax's Website
Re: tWEAK v0.1c - Anim8or Radial Menu and ToolKit
« Reply #19 on: October 26, 2010, 03:05:53 am »

Thanks Raxx much appreciated! No real hurry as I am giving myself a holiday away from the computer - as you can see ;)

cheers from Oz
Logged

3Dgeek11

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 540
  • Roll Tide.
    • View Profile
    • My DeviantART
Re: tWEAK v0.1c - Anim8or Radial Menu and ToolKit
« Reply #20 on: October 26, 2010, 05:16:03 am »

Wow, this is awesome. :o

Now I can use Anim8or with one hand, no more pressing Numpad buttons to change views! :P

I watched the video, it looks superb. Can't wait to give it a go. Perhaps this will get me back into Anim8or.
I haven't touched it hardly in weeks. Lots of new video games for me to play and I'm really busy, too, but this will definitely make me want to model more. :)
Logged

$imon

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 540
    • View Profile
Re: tWEAK v0.1c - Anim8or Radial Menu and ToolKit
« Reply #21 on: October 26, 2010, 02:03:22 pm »

Very nice Raxx, great extra with Anim8or!
You caught us by surprise there!

Maybe an idea to have the arc rotate tool in the menu somewhere?

I like the interface a lot and its very easy to use, great tool!
Logged

Raxx

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1450
    • View Profile
tWEAK v0.1d - Released
« Reply #22 on: October 26, 2010, 08:00:24 pm »

$imon, the dolly tool functions as a replacement to the arc rotate tool, so I didn't want to use a precious spot on the menu for it. The way I'm trying to situate it is that you keep your left middle finger on alt and forefinger on space, or something similar. This way you can edit stuff easily and also have easy access to ctrl+z/c/x/v/s for undoing and copying and pasting, saving, etc. Yes I know I'm abandoning left-handed mouse users, sorry :P

And to you guys wanting editor-specific menus, I'll be working on it once I hammer out most of the object editor's menu features.

UPDATE to v0.1d
Changes:
  • Dolly tool now activated by pressing LAlt
  • Tweak tool snaps to nearby points or edges for faster tweaking
  • Tweak tool now tweaks faces when in face select mode
  • Select Quad Ring and Connect Edges menu items added to Radial Menu
  • Regular knife tool removed from Radial Menu pending improved quick knife
  • Going to point,edge, or face select mode enables the single select tool automatically

So now the tweak tool is a lot more polished and pretty much how I originally wanted it. It'll be a bit funny with the snapping feature on very dark meshes, but that's only if you miss clicking directly on the point or edge.

My next improvement will be on the quick knife tool, by the time I'm done with it you'll be using it all the time, I promise!
Logged

davdud101

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 950
  • Couldn't ever use Blender or Maya. Anim8or's good.
    • View Profile
Re: tWEAK v0.1d - Anim8or Radial Menu and ToolKit
« Reply #23 on: October 26, 2010, 10:39:47 pm »

ok, i'm pretty sure this is awesome from what everyone else is saying but it won't work for me in .95 or .97, nor .95 in XP SP2 comp. mode! Raxx, would you happen to know what's going on? I'm on windows 7 64bit
Logged
?

Raxx

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1450
    • View Profile
Re: tWEAK v0.1d - Anim8or Radial Menu and ToolKit
« Reply #24 on: October 26, 2010, 10:41:31 pm »

Follow the troubleshooting instructions in the first post so that I can see what the program's reading. Make sure you're not running tWEAK itself in compatibility mode either. Can you describe what's not working?

By the way, also turn off any antivirus/antispyware software and try again.
« Last Edit: October 26, 2010, 10:43:08 pm by Raxx »
Logged

davdud101

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 950
  • Couldn't ever use Blender or Maya. Anim8or's good.
    • View Profile
Re: tWEAK v0.1d - Anim8or Radial Menu and ToolKit
« Reply #25 on: October 26, 2010, 10:46:46 pm »

edit: yeah, it's the hotkeys. the raidal menu doesn't come up at all.
Code: [Select]
>>>>>>>>>>( Window Title & Class )<<<<<<<<<<<
Object: object01
ahk_class Anim8or

>>>>>>>>>>>>( Mouse Position )<<<<<<<<<<<<<
On Screen: 948, 523  (less often used)
In Active Window: 948, 523

>>>>>>>>>( Now Under Mouse Cursor )<<<<<<<<
ClassNN: Anim8or-OpenGL1
Text:
Color: 0x996666  (Blue=99 Green=66 Red=66)

>>>>>>>>>>( Active Window Position )<<<<<<<<<<
left: 0     top: 0     width: 960     height: 1040

>>>>>>>>>>>( Status Bar Text )<<<<<<<<<<

>>>>>>>>>>>( Visible Window Text )<<<<<<<<<<<

>>>>>>>>>>>( Hidden Window Text )<<<<<<<<<<<

>>>>( TitleMatchMode=slow Visible Text )<<<<

>>>>( TitleMatchMode=slow Hidden Text )<<<<
Logged
?

Raxx

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1450
    • View Profile
Re: tWEAK v0.1d - Anim8or Radial Menu and ToolKit
« Reply #26 on: October 26, 2010, 10:59:05 pm »

So nothing works or just the menu doesn't come up? Is there a task bar icon that shows up when you run it? (looks like an anim8or bird surrounded by four balls--make sure windows isn't hiding the icon) Have you tried disabling your antivirus programs (or check to see if they're interfering).

From what I can tell it's reading Anim8or correctly so it's something to do with your hardware or other software. Do you have a special keyboard or did you remap any keys in the past?
Logged

davdud101

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 950
  • Couldn't ever use Blender or Maya. Anim8or's good.
    • View Profile
Re: tWEAK v0.1d - Anim8or Radial Menu and ToolKit
« Reply #27 on: October 26, 2010, 11:18:07 pm »

the task bar icon does come up. I'm using McAffe and SUPERAntiSypware... unaware if there's a way to disable either. I have a standard generic HP keyboard and i've never remapped any keys.
Logged
?

Raxx

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1450
    • View Profile
Re: tWEAK v0.1d - Anim8or Radial Menu and ToolKit
« Reply #28 on: October 26, 2010, 11:22:08 pm »

Does holding down alt while it's open in anim8or pull up the arc rotate tool (dolly mode)?

Try downloading this: http://www.autohotkey.net/~tic/gdiplus.dll and place it in the same directory as tWEAK.exe
Logged

Kyle

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 185
    • View Profile
Re: tWEAK v0.1d - Anim8or Radial Menu and ToolKit
« Reply #29 on: October 27, 2010, 01:40:40 am »

Still having trouble myself. I was only able to get the menu up when running in compatibility mode, when I try without it, even with that .dll I can't get it to even pop up.
Logged
Pages: 1 [2] 3 4