Anim8or Community

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

An update to Anim8or, v1.00b, is available with a few bug fixes. Get your copy HERE. See the "ReadMe" file for details.

Author Topic: Light not working!!!  (Read 1187 times)

davdud101

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 949
  • Couldn't ever use Blender or Maya. Anim8or's good.
    • View Profile
Light not working!!!
« on: May 14, 2011, 01:04:40 pm »

Hi, everyone. I'm attempting to render this scene with either a spot or a local light cast on a black object with a black ground/floor object below it. The light is doing nothing to black objects, but I can see it casting light on lighter object. I basically need to be able to tell the difference between the black object and black floor, but the light won't cast. Can someone help?

{EDIT} Apparently my scene will render with the light, but the light doesn't cast when I'm in camera01 view!! What is going on?
« Last Edit: May 14, 2011, 01:12:08 pm by davdud101 »
Logged
?

odp04y

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 102
    • View Profile
Re: Light not working!!!
« Reply #1 on: May 14, 2011, 02:49:30 pm »

Lights don't cast in scene view, only when rendered.

In the latest version (.97d) lights give an rough cast over the scene. However this may depend on which version of opengl your graphics card supports.

v.097d does include markers to show were spot lights will cast if that helps.
Logged

davdud101

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 949
  • Couldn't ever use Blender or Maya. Anim8or's good.
    • View Profile
Re: Light not working!!!
« Reply #2 on: May 17, 2011, 11:52:07 pm »

Thanks for the tips. I somehow figured out the problem a while later on the same day I made that post...
Logged
?