Anim8or Community

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

An update to Anim8or, v1.00b, is available with a few bug fixes. Get your copy HERE. See the "ReadMe" file for details.

Author Topic: texture messed up  (Read 6217 times)

siragin

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 196
    • View Profile
    • Shatalu Productions
texture messed up
« on: March 27, 2008, 11:21:57 pm »

with the art render the texture is messed up in scene mode but not in object mode
Logged

siragin

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 196
    • View Profile
    • Shatalu Productions
Re: texture messed up
« Reply #1 on: March 27, 2008, 11:23:24 pm »

and here is object mode
Logged

flametiger74

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 152
    • View Profile
Re: texture messed up
« Reply #2 on: March 28, 2008, 02:29:54 am »

Are those the renders? or screen shots?
Logged

benzjie

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 95
    • View Profile
Re: texture messed up
« Reply #3 on: March 28, 2008, 04:49:17 am »

i see reflections...so......
Logged

lynn22

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 591
    • View Profile
    • 3D Animation
Re: texture messed up
« Reply #4 on: March 28, 2008, 08:49:46 am »

Sorry, I don't have an answer, I just want to say that your table cloth is very pretty.
Logged

Kubajzz

  • Flying Platypus
  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 548
  • Little doggie ate my avatar...
    • View Profile
Re: texture messed up
« Reply #5 on: March 28, 2008, 02:23:39 pm »

Something like this happened to me too with v0.97 - I set up the textures and UVs and it looked fine in Object mode, but in the renders all UVs were messed up...
Logged

floyd86

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1056
    • View Profile
    • http://youtube.com/profile?user=floyd386
Re: texture messed up
« Reply #6 on: March 28, 2008, 08:10:54 pm »

This happened to me too:

with ART:
[img=http://img135.imageshack.us/img135/3743/deadendroad007paintdy8.th.jpg]

And with scanline:
[img=http://img232.imageshack.us/img232/517/deadendroad008vc7.th.jpg]

I have problems with textures disappearing in renders and deforming. In the left lower corner you also can see the ground texture has deformed.
« Last Edit: March 28, 2008, 08:13:45 pm by floyd86 »
Logged

Steve

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1519
    • View Profile
Re: texture messed up
« Reply #7 on: March 28, 2008, 08:14:12 pm »

Yes, there is a bug in the ray tracer.  I'm looking for the cause.  More examples would really be helpful.  Siragin, can you e-mail me your .an8 file?
Logged

floyd86

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1056
    • View Profile
    • http://youtube.com/profile?user=floyd386
Re: texture messed up
« Reply #8 on: March 28, 2008, 08:18:24 pm »

Steve do you need the textures added with the file to fix this? Because i can send the file(3mb) but adding the textures would make it to big to send, because i used alot of textures.

However here is the download file without textures:
http://www.megafileupload.com/en/file/56024/Dead-end-road-0-97-an8.html
« Last Edit: March 28, 2008, 08:24:45 pm by floyd86 »
Logged

Kubajzz

  • Flying Platypus
  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 548
  • Little doggie ate my avatar...
    • View Profile
Re: texture messed up
« Reply #9 on: March 28, 2008, 08:55:59 pm »

One more example... The first image is a screenshot from object mode, the second one is ART render...

Do you want me to send you the .an8 file?


Logged

siragin

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 196
    • View Profile
    • Shatalu Productions
Re: texture messed up
« Reply #10 on: March 29, 2008, 03:00:30 am »

first yes both pics are renders. the first is the model in scene mode and the the texture is all over the place. the second one is in object mode. both have reflection. And yes i can email the file warning model is kind of big so you wil have to frame the object in object mode. also thanks about the table i just used a cloth texturefor the table that i found.
Logged

adamsbullock

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile
    • Scenes from the British sci-fi, "Dr Who" in anim8or
Re: texture messed up
« Reply #11 on: March 30, 2008, 03:15:47 pm »

Hi, first off 0.97 looks brill.  Second, here's another example of some texture probs:  on this render of some Daleks, I've used an alpha channel to create a "chicken wire" type mesh around the mid-section - worked fine in scanline but is all fudged up in ART - and indeed doesn't show at all without anti-aliasing (as in the video)

http://daleks.adambullock.com/dalek_test.jpg

youtube.com/watch?v=LXt3HSTq2Vc[/youtube]]http://www.


by way of a comparison, here's a scanline render

http://daleks.adambullock.com/dalek_scanline.jpg

It does look like ART is having some wee troubles in interpreting texture co-ordinates.  Other than that absolutely fantastic.

Ad
Logged

Steve

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1519
    • View Profile
Re: texture messed up
« Reply #12 on: April 05, 2008, 09:57:15 pm »

I wahted to update everyone on this.  I suspect that these problems have something to do with the shadow bias that the raytracer uses to prevent self shadowing artifacts.  I'm still looking into the problem.
Logged