Anim8or Community

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

An update to Anim8or, v1.00b, is available with a few bug fixes. Get your copy HERE. See the "ReadMe" file for details.

Author Topic: Using a 2D pic in Anim8or for model  (Read 4343 times)

Blick Fang

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 220
    • View Profile
Using a 2D pic in Anim8or for model
« on: January 30, 2013, 09:49:26 pm »

Hello!

I have seen an example but I forgot where!  I want to bring a 2D pic (2 actually front view and side view) of my 2D character and I want to model him in anim8or.  Does anybody know where that tute is/was?

Thanks!
Logged

cooldude234

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 901
  • You know what I realized, I dont have an avatar :\
    • View Profile
Re: Using a 2D pic in Anim8or for model
« Reply #1 on: January 30, 2013, 11:48:41 pm »

Do you mean you want to add a reference image?
To do that you go into object mode -> build -> add reference image. The image will be aligned in the direction that the camera is facing when you add the image.
Logged

Blick Fang

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 220
    • View Profile
Re: Using a 2D pic in Anim8or for model
« Reply #2 on: January 31, 2013, 03:21:08 pm »

Thanks cooldude!!!!
Logged

lppena

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 298
  • Anim8or, does a body good.
    • View Profile
    • Truespace Anim8or Casual Modeling Forum.
Re: Using a 2D pic in Anim8or for model
« Reply #3 on: February 01, 2013, 09:15:09 am »

Very cool thanks for posting.
Logged

skyfall123

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
Re: Using a 2D pic in Anim8or for model
« Reply #4 on: March 07, 2013, 12:44:08 am »

Can you kindly please tell me how you do that?
Logged

cooldude234

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 901
  • You know what I realized, I dont have an avatar :\
    • View Profile
Re: Using a 2D pic in Anim8or for model
« Reply #5 on: March 07, 2013, 10:55:30 pm »

what do you mean? I already did do that.
Logged

skyfall123

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
Re: Using a 2D pic in Anim8or for model
« Reply #6 on: March 08, 2013, 01:04:40 am »

I mean how you add the reference image, as when i try in object mode, I canot see my 2d image.
Logged

cooldude234

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 901
  • You know what I realized, I dont have an avatar :\
    • View Profile
Re: Using a 2D pic in Anim8or for model
« Reply #7 on: March 08, 2013, 02:46:13 pm »

Quote
Do you mean you want to add a reference image?
To do that you go into object mode -> build -> add reference image. The image will be aligned in the direction that the camera is facing when you add the image.
That's how you add a reference image. If you cannot see it then there are other things that are involved here, did you make sure you have your preferences setup to view textures, that you loaded up a compatible image format (it should tell you it was an incompatible image, i just checked). Please give more technical details.
Logged

kreator

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1113
  • Anim8or, Blender, & Carrara. A Great Combination!
    • View Profile
    • Anim8orWorld
Re: Using a 2D pic in Anim8or for model
« Reply #8 on: March 08, 2013, 03:33:48 pm »

cooldude: Perhaps Skyfall is looking at it from the wrong aspect? If you are in front view when you load it, it will display,  if you are side or top view then it won`t show, only the bounding box.

If you intend to use point edit mode to trace the outline make sure you move the 2D image back in top view otherwise you will not see any points being laid down, when you are in front view.

New users should do a search for these sorts of questions I`m sure that the subject of Ref images has been covered elsewhere many many times!

example no sound though!!
« Last Edit: March 10, 2013, 08:12:23 am by kreator »
Logged
O

cooldude234

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 901
  • You know what I realized, I dont have an avatar :\
    • View Profile
Re: Using a 2D pic in Anim8or for model
« Reply #9 on: March 09, 2013, 12:28:34 am »

Ah yes, I seem to have over looked that, I blame it on how tired I am today :P
Logged

skyfall123

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
Re: Using a 2D pic in Anim8or for model
« Reply #10 on: March 09, 2013, 07:57:24 am »

Thanks. kreator.

Can I ask another question?
Let's say I have done the reference image in object mode.
Now in the Scene mode, Front view, I try to import reference image to the scene. Build> Add Object.
However the image become a white bounding box. (No image been shown).
Any idea? Am I doing something wrong?
Logged

Raxx

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1446
    • View Profile
Re: Using a 2D pic in Anim8or for model
« Reply #11 on: March 09, 2013, 09:45:32 am »

Reference images can only be viewed in the Object Editor, as a modeling reference. Otherwise load it up as a texture on a plane if you wish to see a 2D image in any of the other editors. (If all you want is a background image, the scene editor has that feature in Settings->Environment)

I suggest you use the manual or forum search to figure basic stuff like this out. You'll learn more from it and also get your answers faster.
« Last Edit: March 09, 2013, 09:49:56 am by Raxx »
Logged

skyfall123

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
Re: Using a 2D pic in Anim8or for model
« Reply #12 on: March 09, 2013, 02:31:31 pm »

OK. Thanks Raxx...
Logged