Anim8or Community

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

An update to Anim8or, v1.00b, is available with a few bug fixes. Get your copy HERE. See the "ReadMe" file for details.

Pages: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 46

Author Topic: Changed to Older Releases [builds 1162 to 1230]  (Read 126683 times)

Steve

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1526
    • View Profile
Re: Current Development Release - Build 1122, October 24, 2014
« Reply #165 on: November 03, 2014, 06:47:52 pm »

When the alpha is somewhere between 0 and 1 you need to blend the color of the object with the background color. If alpha is 0.75 then the object image which has been pre-multiplied by alpha is at 75% brightness. When you multiply (1 - alpha) times the background color you get 25% of it's brightness.  Adding the two together for the final image give a perfect blend.  There is no resulting black fringe.

If there was any extra color from the Objects background (say a purple background) it would always bled into the final image even though there was no purple in either the object or the image that it's composited with.
Logged

thecolclough

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 821
  • 3D Ignoramus 1988-2002, Anim8or User 2002-present.
    • View Profile
    • www.mattghc.com
Re: Current Development Release - Build 1122, October 24, 2014
« Reply #166 on: November 03, 2014, 07:22:16 pm »

yeah, done a bit of reading and experimenting and i see where you're coming from now :)
Logged

kreator

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1113
  • Anim8or, Blender, & Carrara. A Great Combination!
    • View Profile
    • Anim8orWorld
Re: Current Development Release - Build 1122, October 24, 2014
« Reply #167 on: November 04, 2014, 08:02:31 am »

Build 1124 Keeps crashing when using UV tool whilst in subdivision mode. Just normal Jpeg images, also sometimes cannot exit faces that are yellow on occasion, if I save and exit then reload the texture has been applied
« Last Edit: November 04, 2014, 08:04:45 am by kreator »
Logged
O

Steve

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1526
    • View Profile
Re: Current Development Release - Build 1122, October 24, 2014
« Reply #168 on: November 04, 2014, 04:23:48 pm »

Does this always happen, or is there a particular model/set of circumstances in which it occurs? I'm having trouble reproducing the crash.
Logged

kreator

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1113
  • Anim8or, Blender, & Carrara. A Great Combination!
    • View Profile
    • Anim8orWorld
Re: Current Development Release - Build 1127, November 9, 2014
« Reply #169 on: November 10, 2014, 06:48:28 am »

Just got 1127 version and am still getting crashes this happened just moving some points whilst editing a morph target.

« Last Edit: November 10, 2014, 07:28:44 am by kreator »
Logged
O

kreator

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1113
  • Anim8or, Blender, & Carrara. A Great Combination!
    • View Profile
    • Anim8orWorld
Re: Current Development Release - Build 1127, November 9, 2014
« Reply #170 on: November 12, 2014, 04:40:05 pm »

STEVE: Any joy? on my above crash, which is regularly occuring now, but does not do it with 0.98
Logged
O

Steve

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1526
    • View Profile
Re: Current Development Release - Build 1127, November 9, 2014
« Reply #171 on: November 12, 2014, 05:17:38 pm »

I'm having trouble reproducing the crash. I've tried several different subdivision models with active modifiers, with/without textures, with a single/multiple materials, etc. but can't reproduce the crash.
Logged

MvGulik

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 107
  • [... Lost in Space ...]
    • View Profile
Re: Current Development Release - Build 1127, November 9, 2014
« Reply #172 on: November 16, 2014, 12:35:51 pm »

Fixed: v0.9.8 build 1137
Crash on Undoing a Material (color) change. (1129 specific)(XP)
- Clean Anim8or. (Object mode)
- Create Material01. (defaults+OK)
- ReOpen Material01 + Change Color (Diffuse) + OK
- Undo (button|CTRL-Z)
* Crash

*fixed update*
« Last Edit: December 01, 2014, 10:10:55 am by MvGulik »
Logged

Trevor

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 160
  • Goldfinger64 Dev OS:10.0.17017 Gfx:RX480 Loc:UK
    • View Profile
    • LS Tech Services
Re: Current Development Release - Build 1127, November 9, 2014
« Reply #173 on: November 17, 2014, 04:29:03 pm »

I can NOT confirm this bug as I followed each step and it did undo correctly.

However... The version I am using is 1127+. I checked for 1129 and it does not exist...???

Trev

P.S. I was to mention this before but forgot, Steve, can you re-enable the OGL Version string? Its usefull to quickly determin if im running SW or HW, and 1.2 or 1.5.
Did I ever mention that the 'New OGL' does in fact work much quicker (Ctrl-n / debug menu-NewOGL)
Logged

MvGulik

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 107
  • [... Lost in Space ...]
    • View Profile
Re: Current Development Release - Build 1127, November 9, 2014
« Reply #174 on: November 17, 2014, 05:17:31 pm »

Logged

Steve

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1526
    • View Profile
Re: Current Development Release - Build 1127, November 9, 2014
« Reply #175 on: November 17, 2014, 08:01:30 pm »

MvGulik: I can reproduce the crash.  I should have a fix for it in the next build.  Thanks for the bug report!
« Last Edit: November 17, 2014, 08:01:47 pm by Steve »
Logged

MvGulik

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 107
  • [... Lost in Space ...]
    • View Profile
Re: Current Development Release - Build 1127, November 9, 2014
« Reply #176 on: November 18, 2014, 10:19:37 am »

Roger.
All in good time. Version 1.0 will not run away. ;)
Logged

MvGulik

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 107
  • [... Lost in Space ...]
    • View Profile
Re: Current Development Release - Build 1127, November 9, 2014
« Reply #177 on: November 23, 2014, 09:05:42 am »

Fixed: v0.9.8 build 1137
Just in case.

(Copy|)Cut + Paste on Groups seemed to have picked up a new issue in build 1127(+1129).

- On a Group with only one included Mesh item (Create Mesh a bit off-center from origin.), it seems to also paste back the included Mesh as separate item. (Anim8or is now in a crash prone state)

- On a Group with more than one(2) included Mesh items, Anim8or seems to lockup after the paste.

OS: XP & Vista.

*fixed update*
« Last Edit: December 01, 2014, 10:07:29 am by MvGulik »
Logged

MvGulik

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 107
  • [... Lost in Space ...]
    • View Profile
Re: Current Development Release - Build 1127, November 9, 2014
« Reply #178 on: November 23, 2014, 10:24:11 am »

Just tagging a long outstanding, and a bit tricky, issue as fixed.

Related (old) post(s):
- Bug: lost assigned materials

- Group elements lost there main-material after: Scale(both types), undo, cut|copy, paste.
- Fixed: As of Build 1118.
Logged

Trevor

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 160
  • Goldfinger64 Dev OS:10.0.17017 Gfx:RX480 Loc:UK
    • View Profile
    • LS Tech Services
Re: Current Development Release - Build 1127, November 9, 2014
« Reply #179 on: November 23, 2014, 01:20:14 pm »

Suggestion:

UV editor.

Now I know you have the projector, but any chance of having a full uv editor?

Currently I export my model to obj and import in a tool called lithunwrap. This tool is very good but its still an external program which requires export and re import.
If this could be integrated into an8 that would be awesome.

Main features are being able to drag vertices across a texture and have them shown in real-time on model.

One other drawback of lithunwrap is that it only shows 1 repeat of the texture and also no snap to grid.


Thoughts?

Trev
Logged
Pages: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 46