Anim8or Community

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

An update to Anim8or, v1.00b, is available with a few bug fixes. Get your copy HERE. See the "ReadMe" file for details.

Pages: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 46

Author Topic: Changed to Older Releases [builds 1162 to 1230]  (Read 132705 times)

jwalt

  • Newbie
  • *
  • Posts: 41
    • View Profile
Re: Current Development Release - Build 1115, October 7, 2014
« Reply #120 on: October 09, 2014, 10:02:09 am »

Out of curiosity, I just downloaded, unzipped, and launched 1115. I've not been grabbing the latest and the greatest, but thought I'd take a look and provide feedback on the not opening problem. It does seem to open and run on my system: Win7 Home Premium (SP1), with ATI Radeon HD 4300/4500 series video). Made no changes to compatibility mode, since it opened with the default setting.
Logged

Trevor

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 171
  • Goldfinger64 Dev OS:10.0.17017 Gfx:RX480 Loc:UK
    • View Profile
    • LS Tech Services
Re: Current Development Release - Build 1115, October 7, 2014
« Reply #121 on: October 09, 2014, 01:25:29 pm »

"How to Report Bugs Effectively"

I assume that was directed at me.

I do have my OS next to my name and have already posted a screen of the OGL stuff recently before so I didnt think it nessesary to post it all again.

However, it it a good point as something could have easilly changed and more than likely Steve may have forgot, so here it is.

OS WIN98se + KernelEx4.5.2 (Versions above 0.95 dont run without KEX)
OGL 1.5.4454 ATI RADEON x800/SSE2 + a huge list of extensions e.g. GL_ARB_shadow

With a dual boot to Win7 an8 fails to run with any version in any compatability mode, but this I think is a seperate issue.

I have no problems with 1103 at all, so something has definatly changed other than the requested CAD stuff.

Trev
Logged

MvGulik

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 107
  • [... Lost in Space ...]
    • View Profile
Re: Current Development Release - Build 1115, October 7, 2014
« Reply #122 on: October 09, 2014, 01:54:21 pm »

"How to Report Bugs Effectively"

I assume that was directed at me.
Only in part. So that would be a Yes and a No at the same time. ;)

Either way its a good read. And it might help in smoother (in general) issue related communications.
Even I can do with a refresher on the subject from time to time. :)
« Last Edit: October 09, 2014, 02:04:47 pm by MvGulik »
Logged

JunkerKun

  • Newbie
  • *
  • Posts: 26
    • View Profile
Re: Current Development Release - Build 1115, October 7, 2014
« Reply #123 on: October 09, 2014, 07:31:43 pm »

Win 8.1, Build 1115, trying to scale a group of models, get crash.
Not sure if it was reported yet, just decided to make sure it is.
Logged

kreator

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1116
  • Anim8or, Blender, & Carrara. A Great Combination!
    • View Profile
    • Anim8orWorld
Re: Current Development Release - Build 1115, October 7, 2014
« Reply #124 on: October 09, 2014, 08:13:48 pm »

Confirm grouped model, causes crash when using scale tool.

Windows 7
Logged
O

Water Music

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 86
    • View Profile
Re: Current Development Release - Build 1115, October 7, 2014
« Reply #125 on: October 10, 2014, 12:04:06 am »

Can also confirm crash when scaling groups.  One subdivided object in the group, if that helps any.
Logged

kreator

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1116
  • Anim8or, Blender, & Carrara. A Great Combination!
    • View Profile
    • Anim8orWorld
Re: Current Development Release - Build 1115, October 7, 2014
« Reply #126 on: October 12, 2014, 07:30:42 am »

Build 1115

Having problems with textures now, everything coming out Pink! see attached object , this room is supposed to be a cream colour however  with a bump map in place its all pink. picture frames should be in wood texture but they are pink as well.

attachment 2 loaded in 0.98 is how it should look
« Last Edit: October 12, 2014, 07:42:10 am by kreator »
Logged
O

NickE

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 157
    • View Profile
Re: Current Development Release - Build 1115, October 7, 2014
« Reply #127 on: October 12, 2014, 01:34:17 pm »

Steve,
   Thank you for continuing to support Anim8or.  I use it almost on a daily basis. 

Bugs to report:

1) Builds 1086 to 1115: Loss of Precision in Orientation in Object Editor:  If orientation is set in the "Parameters" dialog box to a value, the value is changed to a lower precision number when the dialog is reopened. 
   For example:
      A cylinder is drawn randomly
     "Cylinder Parameters" dialog box is opened by double-clicking the cylinder
     I change the "Orientation (PYR)" to 90,0,0 and "OK" is clicked
     "Cylinder Parameters" dialog box is opened by double clicking the cylinder
     The values shown are 89.966,-0.000,-0.000 and the cylinder looks as if the orientation has noticably changed
     
This is mostly likely due to the variable types being used in the quat-to-PYR function and/or the PYR-to-quat function.  Should be a quick fix.

2) Builds 1112 to 1115: Figure editor will not allow moving, rotating, or scaling of objects attached/added to bones.

3) Builds 1112 to 1115: Any mouse dragging for movement, rotation, scaling, etc on a group in Object Editor will crash Anim8or.  Double-clicking to open the "Group-Parameters" dialog works without crashing.

Thank you!
Logged

Steve

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1547
    • View Profile
Re: Current Development Release - Build 1115, October 7, 2014
« Reply #128 on: October 12, 2014, 04:07:38 pm »

I 'm visiting friends for a few days and will be back home Tuesday evening. I'll fix these issues as soon as I'm back.

kreator: The pink color looks like a missing texture coordinate in a shader. Are you using GLSL? Can you send me the material? Does it still do that when you switch to other OpenGL modes with corn-based?
Logged

kreator

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1116
  • Anim8or, Blender, & Carrara. A Great Combination!
    • View Profile
    • Anim8orWorld
Re: Current Development Release - Build 1115, October 7, 2014
« Reply #129 on: October 12, 2014, 04:19:01 pm »

No I switch off with   Ctrl/n also Ctrl/B as I kept getting remnants in any texture, all the textures are there and I had readjusted the texture cordinates with the 1115 build, but still keep getting a pink render, though the actual texture list "embossed wall" is correct displayed.
Logged
O

johnar

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 814
  • Make it, Move it--Give it Life
    • View Profile
    • youtube vids
Re: Current Development Release - Build 1115, October 7, 2014
« Reply #130 on: October 13, 2014, 01:41:34 am »

 I've opened build 1115 in windows xp sp3.
 Just wanted to confirm NickE re unable to move, rotate or scale objects attached to figure.
  And note to Nick. We've never been able to 'scale' objects in figure mode. (would be cool if we could though) 
« Last Edit: October 13, 2014, 01:43:20 am by johnar »
Logged
%

Steve

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1547
    • View Profile
Re: Current Development Release - Build 1115, October 7, 2014
« Reply #131 on: October 16, 2014, 02:11:41 am »

NickE:

1) Builds 1086 to 1115: Loss of Precision in Orientation in Object Editor:
This is the same thing that happens in the Scene editor and it has since at least 2005. That's the limit of the conversion code to/from quaternions. I'll see if I can improve it but I'm not too hopeful at the moment.

2) Builds 1112 to 1115: Figure editor will not allow moving, rotating, or scaling of objects attached/added to bones.
Will be fixed in next drop: #098-034 - Can't move or rotate of objects attached to bones.

3) Builds 1112 to 1115: Any mouse dragging for movement, rotation, scaling, etc on a group in Object Editor will crash Anim8or.
Likewise this will be fixed: #098-035 - Object Editor: Manipulating Groups crashes (movement, rotation, scaling, etc.)

These and the other similar bugs were all introduced by the massive edit I did cleaning up the code to prepare for future work, including Layers.

Thanks for the bug reports, everyone!
Logged

ClassicTyler

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 57
    • View Profile
Re: Current Development Release - Build 1115, October 7, 2014
« Reply #132 on: October 17, 2014, 06:58:09 pm »

Question! And I'm not sure it's been addressed elsewhere or with an update I haven't applied yet.

Transparency and transmaps don't get along when rendering. In the work field it shows to have transparency yet in a render it's not.

Thanks again for all your hard work with the updates.
Logged

Raxx

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1450
    • View Profile
Re: Current Development Release - Build 1115, October 7, 2014
« Reply #133 on: October 17, 2014, 08:27:47 pm »

Please provide an example file, the textures, and a screenshot, and before posting bug reports make sure you are using the latest development release.
Logged

ClassicTyler

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 57
    • View Profile
Re: Current Development Release - Build 1115, October 7, 2014
« Reply #134 on: October 17, 2014, 09:10:30 pm »

Please understand this is for a personal project so I can't give anyone the model but I'll be happy to give the details.  :-[

The top image is the work field. It's a .bmp texture with .5 transparency single-sided. (I've already tried double sided to see if that works.)
The bottom is the render. BUT it doesn't have the transparent property.

I'm using the standard scan-line renderer (I've already tested the ART renderer).
I'm using the newest version during the time of this post, version 1115.


Also, forgive the low-poly/low-res stuff. This is for a background object.  ;)
Once I can get these little kinks out, I'll start sharing more of my stuff!
« Last Edit: October 17, 2014, 09:11:39 pm by ClassicTyler »
Logged
Pages: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 46