Anim8or Community

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

An update to Anim8or, v1.00b, is available with a few bug fixes. Get your copy HERE. See the "ReadMe" file for details.

Pages: 1 ... 38 39 [40] 41 42 ... 46

Author Topic: Changed to Older Releases [builds 1162 to 1230]  (Read 126065 times)

GISNut

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
  • Old Timer
    • View Profile
    • My GT Studio Website
Re: Current Development Release - Build 1219, February 16, 2016
« Reply #585 on: February 22, 2016, 01:25:26 am »

I love how this update of Anim8or is going. I've been using this software for years. I was slow getting proficient and had a long learning problem with 3D and the Anim8or UI. Three years ago I forced myself to use it daily until I worked out all of my confusion. I worked the tutorials until my brain lit up.

I'm still choking up on the Blender UI but Anim8or has helped me there too.

I'm a 2D animator and long time computer programmer. This update has made my 3D work great!

Thanks for all the work.
Logged

Kyle

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 184
    • View Profile
Re: Current Development Release - Build 1219, February 16, 2016
« Reply #586 on: February 22, 2016, 05:28:11 am »

To anyone who might know the answer, is there still no alternative for the middle mouse button? I use a wacom tablet and have no way of using a middle click/mouse wheel. I relied on the keyboard short cut heavily and now its gone. It really slows down my workflow in newer builds.
Logged

nemyax

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 214
    • View Profile
Re: Current Development Release - Build 1219, February 16, 2016
« Reply #587 on: February 22, 2016, 07:10:48 am »

Maybe Steve would consider generalising Shift+LMB as a substitute for MMB. It doesn't seem like that would be in conflict with any current bindings.
Logged

Trevor

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 156
  • Goldfinger64 Dev OS:10.0.16363 Gfx:RX480 Loc:UK
    • View Profile
    • LS Tech Services
Re: Current Development Release - Build 1219, February 16, 2016
« Reply #588 on: February 22, 2016, 11:11:38 am »

Maybe Steve would consider generalising Shift+LMB as a substitute for MMB. It doesn't seem like that would be in conflict with any current bindings.

Quote from: Steve
LMB+Shift: Dissolve edge or point.  Does not clean up since it's sometimes ambiguous to know what to clean-up. It's simple for the user to click again to do thins since it's just a repeated click.

Its already taken too, just like Ctrl+Shift+LMB was.

Havnt heard anything on Ctrl+Alt+LMB yet, it should work so long as you press ctrl first. If you press Alt first it should use Arc-rotate. Arc-Rotate MMB action can still be done via eye>scale for those on some laptops

Actually, its funny, the laptop I was using actually has scrolling sides, but since Win10 the driver doesnt allow it. The mouse options have a tone of stuff to do with it, but it never functions.

Trev
« Last Edit: February 22, 2016, 11:12:58 am by Trevor »
Logged

nemyax

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 214
    • View Profile
Re: Current Development Release - Build 1219, February 16, 2016
« Reply #589 on: February 22, 2016, 02:41:25 pm »

Its already taken too
I thought about that, and that isn't a conflict. Going with Shift+LMB = MMB would simply make MMB do the same thing in the topo knife, where it previously did nothing.
Logged

captaindrewi

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 450
  • errm...errr?
    • View Profile
Re: Current Development Release - Build 1219, February 16, 2016
« Reply #590 on: February 22, 2016, 03:19:37 pm »

+1   Shift + LMB = MMB :)
« Last Edit: February 22, 2016, 03:20:49 pm by captaindrewi »
Logged
!

fromsoysauce

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 363
  • Be creative and have fun
    • View Profile
Re: Current Development Release - Build 1219, February 16, 2016
« Reply #591 on: February 22, 2016, 06:52:45 pm »

Does extrude edges not work anymore if you have more than 1 edge selected?
Logged

Steve

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1520
    • View Profile
Re: Current Development Release - Build 1219, February 16, 2016
« Reply #592 on: February 22, 2016, 09:57:32 pm »

Extrude Edge should work with multiple selected edges.  Make sure that the edges have only one face attached.
Logged

fromsoysauce

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 363
  • Be creative and have fun
    • View Profile
Re: Current Development Release - Build 1219, February 16, 2016
« Reply #593 on: February 23, 2016, 02:40:14 pm »

That is strange. I just ran a test this moment: had a mesh cube, cut the bottom face, selected the open edges and tried to extrude it. It didn't work. it simply deselected the edges.
Logged

Sluggs

  • Newbie
  • *
  • Posts: 44
  • Anim8or user since May 2004
    • View Profile
    • Satans-Comrade
Re: Current Development Release - Build 1219, February 16, 2016
« Reply #594 on: February 23, 2016, 04:19:45 pm »

That is strange. I just ran a test this moment: had a mesh cube, cut the bottom face, selected the open edges and tried to extrude it. It didn't work. it simply deselected the edges.

It's working fine here. :-)

PS. Thanks for the Knife tool update, Steve. Works great!
Logged

Steve

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1520
    • View Profile
Re: Current Development Release - Build 1219, February 16, 2016
« Reply #595 on: February 23, 2016, 04:36:25 pm »

fromsoysauce: After you select the edges click-drag directly on one of the selected edges to extrude them.  If you click on something else they are deselected. This is slightly different from the other tools and I'll make it act more like the others.
Logged

fromsoysauce

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 363
  • Be creative and have fun
    • View Profile
Re: Current Development Release - Build 1219, February 16, 2016
« Reply #596 on: February 23, 2016, 11:12:09 pm »

Ahh, ok, thanks for that. Works!
Logged

Hypure

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 123
    • View Profile
Re: Current Development Release - Build 1219, February 16, 2016
« Reply #597 on: February 24, 2016, 04:40:44 am »

I had my auto-save to a removable drive, then one day was using anim8or  with the drive out, it posted about a dozen errors.   Now it won't auto-save anywhere I set the CONFIGURATION settings to.   Any ideas?
Logged

Trevor

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 156
  • Goldfinger64 Dev OS:10.0.16363 Gfx:RX480 Loc:UK
    • View Profile
    • LS Tech Services
Re: Current Development Release - Build 1219, February 16, 2016
« Reply #598 on: February 24, 2016, 11:15:19 am »

Steve, Im not sure that refrence images should be exported in obj and stl.
Im not sure when they started to be exported but it means removing them before exporting which I forget since they are in a hidden layer.

Refrence images should be an8 only, If they are to be exported they should explicitly be converted to mesh.

I guess you could add a questionbox on exporting stating
"You have 1 or more reference images in this object.
Do you want to export these too?
YES NO"

Trev
Logged

Steve

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1520
    • View Profile
Re: Current Development Release - Build 1219, February 16, 2016
« Reply #599 on: February 24, 2016, 04:33:04 pm »

Hypure: I'll look into the auto-save problem.

Trevor: You're right, reference images aren't really a part of the model.  They shouldn't be exported.

#098-078 - Auto-save to a removable drive problem.
#098-079 - Reference images shouldn't be exported in obj and stl.

Logged
Pages: 1 ... 38 39 [40] 41 42 ... 46