Anim8or Community

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

An update to Anim8or, v1.00b, is available with a few bug fixes. Get your copy HERE. See the "ReadMe" file for details.

Pages: 1 [2] 3 4 ... 7

Author Topic: Topo Tool  (Read 17625 times)

Raxx

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1448
    • View Profile
Re: Topo Tool
« Reply #15 on: December 21, 2015, 09:27:36 am »

I never use that view so I never noticed...it should be noted that the old knife tool is also bugged out in perspective view when not simply knifing across the workspace.
Logged

nemyax

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 214
    • View Profile
Re: Topo Tool
« Reply #16 on: December 21, 2015, 09:32:03 am »

Yes, many tools seem to go completely untested in perspective.
Logged

Steve

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1532
    • View Profile
Re: Topo Tool
« Reply #17 on: December 21, 2015, 03:33:54 pm »

nemyax:  ok I'll look into it when I'm back home after Christmas.
Logged

nemyax

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 214
    • View Profile
Re: Topo Tool
« Reply #18 on: December 21, 2015, 04:24:41 pm »

Thanks, Steve!
Raxx has some excellent suggestions in his post, and I'd like to add one more twist to his "RMB drag to move" idea: when you are RMB-dragging a point, then left-clicking should merge it with the point directly behind it (give or take a couple of pixels) in the view. A similar feature comes in super handy in Animation:Master and Metasequoia.
Logged

nemyax

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 214
    • View Profile
Re: Topo Tool
« Reply #19 on: December 22, 2015, 12:02:08 pm »

Also, the current component mode should be ignored (grey out the point/edge/face buttons?) while the topo tool is active. You expect it to work on points and edges no matter what mode you used before it—that's what you've activated it for.
Logged

Steve

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1532
    • View Profile
Re: Topo Tool
« Reply #20 on: December 22, 2015, 03:56:57 pm »

It's also useful to disable edges if you only want to connect points, etc. But I could make it always start with at least one of them enabled. Faces only doesn't make sense.
Logged

ronaldefarmer

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 293
    • View Profile
    • Ron's Website
Re: Topo Tool
« Reply #21 on: December 26, 2015, 02:40:32 am »

Great tool! I realize that the idea is to prevent cutting faces unintentionally, but I think it would be nice if you could cut two or three adjacent faces and edges at once.
« Last Edit: December 30, 2015, 06:52:02 pm by ronaldefarmer »
Logged

Hypure

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 123
    • View Profile
Re: Topo Tool
« Reply #22 on: December 26, 2015, 05:48:15 pm »

I personally prefer perspective view because I can go "inside" and work so that things don't block my view.   Don't know what I would do with out it.
Logged

Steve

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1532
    • View Profile
Re: Topo Tool
« Reply #23 on: December 28, 2015, 03:21:20 am »

I have a fix for perspective view but unfortunately my website is over it's quota on file count.  There are a lot of old files that I can't delete.  I'm working on this with tech support and will post something when I can.  Stay tuned!
Logged

cooldude234

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 901
  • You know what I realized, I dont have an avatar :\
    • View Profile
Re: Topo Tool
« Reply #24 on: December 31, 2015, 11:22:19 am »

Ah that would explain the photo uploading problem I had :P
Hope you get it fixed for all our sakes ;p
Logged
¼

Steve

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1532
    • View Profile
Re: Topo Tool
« Reply #25 on: January 07, 2016, 03:36:42 am »

There's also a problem with the topo tool when you have multiple editing windows open.  I have a fix for this, too, and should have this and the perspective bug fix posted soon.  (The file limit problem on anim8or.com is already fixed.)

Happy New Year!
Logged

Steve

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1532
    • View Profile
Re: Topo Tool
« Reply #26 on: January 07, 2016, 09:20:13 pm »

Check out build 1208 which should fix these problems :)
Logged

Raxx

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1448
    • View Profile
Re: Topo Tool
« Reply #27 on: January 08, 2016, 05:56:35 am »

Hey Steve, that seems to have fixed it, but now after arc-rotating after starting a cut, the preview line moves in a displaced fashion (though cuts can still be made where the mouse is, and it goes back to normal after the cut)
Logged

Steve

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1532
    • View Profile
Re: Topo Tool
« Reply #28 on: January 08, 2016, 07:03:14 am »

Arc-rotate.  Too many things can happen in the middle of a cut :)  I think all I need to do is recalculate the global transform after a rotate.  Thanks for the feedback - should be easy to fix.
Logged

Steve

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1532
    • View Profile
Re: Topo Tool
« Reply #29 on: January 10, 2016, 10:05:15 pm »

Build 1210 is ready with what I hope is a full set of features, including:

    RMB with an initial split edge now retains the split.
    LMB+Shift with no initial component collapses the point/edge.
    RMB+Shift moves highlighted point/edge in the same manner as PointMove(LMB).
    Fix incorrect location after arc rotate, screen size change.

raxx: I don't know if the delete point feature works as you wanted.  I merge all edges that has that point in common and use the average position for the merged point.  Let me know if that's OK and if I've missed anything :)
Logged
Pages: 1 [2] 3 4 ... 7