Anim8or Community

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

An update to Anim8or, v1.00b, is available with a few bug fixes. Get your copy HERE. See the "ReadMe" file for details.

Author Topic: Move tool bugged?  (Read 776 times)

wolfsong73

  • Newbie
  • *
  • Posts: 29
    • View Profile
Move tool bugged?
« on: September 14, 2016, 05:57:48 pm »

Hello,

So, this is my third attempt at posting this; hopefully it goes through this time!

In a nutshell, I'm noticing odd behavior using the move tool in AN8. Basically, it seems like the movement ignores what axis I have locked or unlocked. If I have only Y selected, for example, it'll move in Z. If I have Z enabled, it'll move in Y. Also, the behavior seems to change depending on whether you have world, object or screen space active.

Best way to illustrate this is with a short video I recorded earlier... You'll notice X is the only axis that seems to work right. Y and Z seem to be swapped.

Here's the video


Edit: Yay it posted this time! Cool!
« Last Edit: September 14, 2016, 05:59:00 pm by wolfsong73 »
Logged

Steve

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1532
    • View Profile
Re: Move tool bugged?
« Reply #1 on: September 14, 2016, 09:32:07 pm »

wolfsong73: This is on purpose.  I thought it would be more useful to move around on the ground plane with the LMB, and up and down with the RMB.
Logged

wolfsong73

  • Newbie
  • *
  • Posts: 29
    • View Profile
Re: Move tool bugged?
« Reply #2 on: September 14, 2016, 10:40:39 pm »

wolfsong73: This is on purpose.  I thought it would be more useful to move around on the ground plane with the LMB, and up and down with the RMB.

Hiya, Steve.

Yeah, I noticed that. The RMB makes sense. But why would it be moving, with the LMB, along the Y axis if I have 'Z' locked, and vice versa? That's what's throwing me off.

If I have the Z button highlighted, shouldn't it be moving along the Z axis, and likewise along Y if I have the Y button highlighted?
Logged

Steve

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1532
    • View Profile
Re: Move tool bugged?
« Reply #3 on: September 15, 2016, 02:57:46 am »

OK I see what you mean now.
Logged