Anim8or Community

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

An update to Anim8or, v1.00b, is available with a few bug fixes. Get your copy HERE. See the "ReadMe" file for details.

Author Topic: Copying and pasting frames  (Read 1613 times)

Blick Fang

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 236
    • View Profile
Copying and pasting frames
« on: March 06, 2019, 09:46:15 pm »

Hi

I am working on a test animation which requires basically 2 movements but a lot of them.  I was able to select a range of frames.  But when I did a CTL-C and CTL-V, nothing happened.  Is this action possible?


Thanks
Logged

Mactetra

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 140
  • 𝕸𝖆𝖈𝖙𝖊𝖙𝖗𝖆
    • View Profile
Re: Copying and pasting frames
« Reply #1 on: March 06, 2019, 10:50:03 pm »

I'm not sure if i understand your question. but if you want to copy and paste frames in the scene editor, you have to click on the timeline where you want to paste the frames.
Logged

Steve

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1728
    • View Profile
Re: Copying and pasting frames
« Reply #2 on: March 07, 2019, 01:18:12 am »

To copy and paste *keys*:

1) Select the frames that you want to copy by click-dragging, or click then click-shift, in the time track,
2) Select the rows for the keys that you want to copy in the left hand list of controllers,
3) Ctl-C to copy the keys, Ctrl-X to cut the keys,
4) Select the first frame of where you want to paste a copy,
5) Ctrl-V to paste.

This doesn't insert new frames, only adds keys. But if you paste frames that would go past the end of the scene you can extend the scene to include them in the dialog like this that appears:

---------------------------
Paste extends past end of Scene.
Do you want to extend the Scene to make room?
---------------------------
Yes   No   Cancel   
---------------------------
Logged

Blick Fang

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 236
    • View Profile
Re: Copying and pasting frames
« Reply #3 on: March 07, 2019, 05:23:46 pm »

Hi Guys

I included this screen shot.  This guy would be picking a guitar (the actual guitar will come later)  I am experimenting with timing and such.  He is going to play a guitar solo, so he needs to pick fast and often.  I thought I could copy the keys of the hand doing the down and up motion.  Maybe I should be doing that in the sequence mode?   Hmmmm.  I WAS able to get the copy and paste results in sequence mode.  However, I decided I wanted to add a few more up and down movements.  And now its not letting me?
« Last Edit: March 07, 2019, 06:01:36 pm by Blick Fang »
Logged

Steve

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1728
    • View Profile
Re: Copying and pasting frames
« Reply #4 on: March 07, 2019, 06:31:35 pm »

Can you show the time track when you do the Copy? It would help me see what you're doing if you expanded the efigure01 details.

As shown in the image, no keys are selected. But if you did copy some keys then pasting them should work at the end of the scene, possibly extending it.
Logged

Blick Fang

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 236
    • View Profile
Re: Copying and pasting frames
« Reply #5 on: March 07, 2019, 06:39:24 pm »

Hope this is what you meant.  I have included the actual .an8 file too
Logged

Steve

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1728
    • View Profile
Re: Copying and pasting frames
« Reply #6 on: March 07, 2019, 09:57:40 pm »

OK I see the problem. When you paste a sequence into a scene that extends past the end of the scene, new keys are added but the scene is not extended to include the new keys. The new frames aren't functional and your project is kinda of broken.

Copy-pasting keys in the scene editor works (like I described above).

You can I'll fix this in the next drop. In the mean time you can fix this by extending the scene in the Scene->Properties dialog.

#101-026 - Sequences that go beyond the end of a scene don't extend the scene.
Logged

Blick Fang

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 236
    • View Profile
Re: Copying and pasting frames
« Reply #7 on: March 07, 2019, 10:19:14 pm »

That makes a lot of sense!

I will try when I get home.

Thanks Steve!
Logged

Steve

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1728
    • View Profile
Re: Copying and pasting frames
« Reply #8 on: March 13, 2019, 09:26:08 pm »

Blick Fang: I've posted a new development build 1356 with this problem fixed.
Logged

Blick Fang

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 236
    • View Profile
Re: Copying and pasting frames
« Reply #9 on: March 13, 2019, 10:04:42 pm »

Thank you, Steve!  8)
Logged

KamDrerty

  • Guest
Copying and pasting frames
« Reply #10 on: August 06, 2019, 01:28:38 pm »

See Sanders I did that and you got it to work here I could not neither could JD? But then it did work in the video section?
 Ah no big deal I guess just pasting the link will work. Thank yah.
Logged