Anim8or Community

General Category => Anim8or v0.98 Discussion Forum => Topic started by: DressedForSucess on May 24, 2009, 07:49:36 pm

Title: Fog enabled .. but ... no fog on renders:S ART RAY TRACER
Post by: DressedForSucess on May 24, 2009, 07:49:36 pm
Heyy

just bought my Quadcore with vista. Runs Anim8or perfectly xD and the art tracer finally works well:P ... one problem ...... i enable fog but when i render the image, there isnt no fog :S im not sure why this might be. Can anyone help me out?>

thanks,
aaron
Title: Re: Fog enabled .. but ... no fog on renders:S ART RAY TRACER
Post by: 3Dgeek11 on May 24, 2009, 10:26:06 pm
Are you in the Camera view in scene mode?

If not, make sure num-lock is on, and press the "1" button in the num-pad. And it'll get you the camera view, everything should work.

If you are in that view, then I'll fool around with it later and see if I can find anything.
3Dgeek
Title: Re: Fog enabled .. but ... no fog on renders:S ART RAY TRACER
Post by: DressedForSucess on May 25, 2009, 07:56:45 pm
i can see it in the working view using the camera view, but its just rendering the image. I can render it using Scanline and the fog works ! :) its just when i use the Art Ray Tracer it doesnt seem to work at all in the render, although the fog is showing in the working camera view :(
also, transparency effects dnt seem to work very well in the art tracer render either:(
its a shame really, because ray traced graphics look so awesome :D
Title: Re: Fog enabled .. but ... no fog on renders:S ART RAY TRACER
Post by: hihosilver on May 25, 2009, 11:48:24 pm
Fog is not enabled yet in the ART raytracter.  I don't know exactly what you mean by transparency effects, but currently the shadows are still not affected by the transparency of the object, and there are no caustics either.