Anim8or Community

General Category => ASL Scripts => Topic started by: Raxx on May 30, 2013, 08:46:40 am

Title: MorphIt v1.0
Post by: Raxx on May 30, 2013, 08:46:40 am
MorphIt v1.0

(http://the-meadow.net/an8/Com/MorphIt/Morphitv1.0.png)

This program creates morph targets by comparing other objects to the reference object in a .an8 file. If the meshes in the other objects have the same name and point number, it'll create new morph targets based on their offsets compared to the reference object.

I made this primarily so that you can animate PHUR, but there are other applications for this tool. It'll work on any mesh.

How To Use:

Playing the selected morph:

A few notes...

If you want to use it with PHUR...

Known Bugs

It's my first experience with C#, terribly coded, etc. So I won't be surprised if it doesn't work right on other systems. However, if you have a Vista+ operating system and the latest .NET framework, and it doesn't load or work properly, please report it!

Post your:

If you can email me the crashdump files (and if you get far enough--the .an8 file that doesn't load), that'd be even better.
Title: Re: MorphIt v1.0
Post by: captaindrewi on May 30, 2013, 10:51:54 am
win 7, not loading Raxx.
Title: Re: MorphIt v1.0
Post by: kreator on May 30, 2013, 05:16:23 pm
I get " msvcr100_CLR400.dll " missing on 64bit, though its resident on 32Bit, so just copied it over to WOW64 Dir, now program just hangs, lovely white screen! (Win7)

Have not tried on XP yet.
Title: Re: MorphIt v1.0
Post by: Raxx on May 30, 2013, 05:34:55 pm
Thanks for trying it out guys. I'll run a debug on it once I get the chance, and I'll post an update when I find the problem.
Title: Re: MorphIt v1.0
Post by: captaindrewi on May 30, 2013, 06:52:16 pm
Still the same result Raxx ,downloaded again 7.45pm but the file is the same size.is this correct?
Title: Re: MorphIt v1.0
Post by: Raxx on May 30, 2013, 09:56:32 pm
Ok, I tested it on a fresh install of Windows 7, and you definitely have to have .NET 4.5 installed. I uploaded a new version that checks for this.

But if that doesn't solve your problem, please provide this information:
Title: Re: MorphIt v1.0
Post by: Claude on May 30, 2013, 11:59:24 pm
When I tried it with the first version, I had already .NET 4.5 installed.
I tried it again with the second version same result.
When I try to load a file, I get the msg "MorphIt has stop working".

WIN7 x64
Intel  I5-2500K
NVidia GTX 560 TI

Here's the Anim8or file.It might help.
Title: Re: MorphIt v1.0
Post by: captaindrewi on May 31, 2013, 12:42:37 am
Tried latest 1a version with net 4.5 works ok.
Release version works ok too.
Terribly sorry thought erroneously that the need to download net 4.5 related to xp.

Title: Re: MorphIt v1.0
Post by: Raxx on May 31, 2013, 01:59:39 am
Hey guys, sorry about all the trouble for an app that will collect dust for most of you ;) It's certainly been a learning experience on my end.

I managed to switch it over to .NET 4.0, which means that Windows XP users should be able to use it as well. The new version is attached in the first post as v1.0c. If you're using Windows XP, let me know if it works for you!
Title: Re: MorphIt v1.0
Post by: kreator on May 31, 2013, 06:54:26 am
Hello Raxx, Yes it is working on my Dodgy old XP Laptop, however, There appears to be a problem with the icons see image below

(http://anim8orworld.com/files/Morphit.jpg)

Perhaps I`m using the wrong font?

Title: Re: MorphIt v1.0
Post by: $imon on May 31, 2013, 06:58:34 am
Hey Raxx, sorry to say I still have the same issue as before:

the mesh loads up all jumbled up in the program, and an exported an8 file appears empty (though looking at the an8 file there should be a mesh in there somewhere..).

- Win 8 pro x86
- AMD Athlon 64 Dual Core 5000+ (2.6 ghz)
- NVIDIA GeForce GT 610

Sounds like a different problem than other people are experiencing though. So if im the odd one out dont worry about me ;)
Title: Re: MorphIt v1.0
Post by: kreator on May 31, 2013, 07:28:21 am
Strange, Can`t seem to export anything. Get the save option But nothing is written.

Perhaps it should be for 0.97e but as xp will not run 0.97e at present this could be the problem as the model is 0.97D ... Haha Clutching at straws here! Test model attached.
Title: Re: MorphIt v1.0
Post by: Raxx on May 31, 2013, 04:40:32 pm
$imon, still scratching my head on that one. I'm thinking your AMD64-based cpu could have something to do with it, but I'm not sure if it's causing a problem in one of the libraries, my code, or something else. It worked fine on my 32-bit Win8 Intel-based test setup. I'll keep looking into it.

Kreator, thanks for reporting your issues and attaching the .an8 file. I fixed MorphIt so that it embedded the font (wingding--it's a system default font so I didn't account for how it may not be installed on some people's machines).

I also fixed the problem with your mannytest. It wasn't a 0.97D issue, just a little bug in the parser ;) I found a few other related bugs thanks to it, so your mesh should load and save just fine.

I uploaded the new version as 0.1d in the first post, feel free to give it a shot!
Title: Re: MorphIt v1.0
Post by: kreator on June 03, 2013, 07:01:14 am
Thanks Raxx, just tested 0.1d  this morning on my Laptop(XP) and everything is working fine now.

I feel I will be using this a lot more for morphs ( never could get on with Howitzer`s MorphEnvy program!)