Anim8or Community

General Category => Ongoing Anim8or Development => Topic started by: Steve on February 03, 2014, 09:56:25 pm

Title: Active Property Dialogs
Post by: Steve on February 03, 2014, 09:56:25 pm
All properties dialogs in the Object editor are now "active". Changes show up immediately while you're still in the dialog. There is also mode detail such as point/edge/face count and memory usage and a lot of little bugs in the Undo/Redo code have been fixed.

New to 1066: I added a check box in the parametric meshes properties dialog to disable active updates to the screen.

Known issues:

1. Changing the material doesn't show up until you exit the dialog.
Title: Re: Active Property Dialogs
Post by: Raxx on February 04, 2014, 02:40:58 am
I haven't done extensive testing of active property dialogs, but I did try it out with custom parametric shapes and modifiers. Very cool. It's great not having to press OK all the time to see new results while I was playing with PHUR.

I'm a little concerned on the ASL side though. Large, possibly taxing parametric shapes that take a long time to generate will become a pain to deal with if it takes several seconds to several minutes every time a value is changed. I think it would be nice if there were a way to flag a parametric shape as non-active via ASL, or have a checkbox in the parametric shape's dialog where if checked, it becomes "active", and by default it'd be "active" but in ASL the coder has the option of changing the default for that shape to "non-active". Maybe as a parameter in the #plugin directive?

Are layers intended not to be part of the active activity?
Title: Re: Active Property Dialogs
Post by: Steve on February 04, 2014, 03:34:16 am
Good point about disabling this for parameterics. I'll add a flag.

I don't understand the comment about Layers. You can't edit an inactive or hidden object.
Title: Re: Active Property Dialogs
Post by: Raxx on February 04, 2014, 05:27:07 am
Sorry for not being clear on that somewhat random question. It's just that changing the layer in the dialog doesn't update "actively", and I was thinking it'd be more consistent if it did. It'd be harder to manage with locked/hidden layers as well. It's a trivial thing, really.
Title: Re: Active Property Dialogs
Post by: Steve on February 10, 2014, 08:22:51 pm
In the newly posted build 1066 I added a check box in the parametric meshes properties dialog to disable active updates to the screen.
Title: Re: Active Property Dialogs
Post by: Raxx on February 13, 2014, 04:42:12 pm
I checked out the check box, looks like it works. I was thinking it'd be more on a per-shape basis though, rather than applying to all. Will you be making it accessible via ASL as well?