Anim8or Community

General Category => General Anim8or Forum => Topic started by: argo34116 on March 02, 2016, 12:06:16 am

Title: Trouble with top hull texture
Post by: argo34116 on March 02, 2016, 12:06:16 am
I can get this mesh of the farscape 1 module from farscape to turn out pretty good except when it comes to the texture for the top hull. The markings do not show up. Any help would be appreciated.
Title: Re: Trouble with top hull texture
Post by: argo34116 on March 02, 2016, 12:11:30 am
Here is the anim8or file for it
Title: Re: Trouble with top hull texture
Post by: Sluggs on March 05, 2016, 12:54:25 am
It needs UV mapping.
Title: Re: Trouble with top hull texture
Post by: argo34116 on March 05, 2016, 06:47:27 am
How do I achieve that? And are there any video tutorials out there on how to uv map in anim8or?
Title: Re: Trouble with top hull texture
Post by: argo34116 on March 05, 2016, 08:00:39 am
Ok. I got the texture to display, but it appears on the bottom and not the top like it should.
Title: Re: Trouble with top hull texture
Post by: Sluggs on March 05, 2016, 07:36:05 pm
UV mapping isn't something I can explain to you in five minutes. In fact, it's the hardest part of modelling. :(

It's rare I go on Youtube but I suspect that there's something about UV mapping in Anim8or or you can have a good look around these forums.

You'll want to flip the texture and map it with the texture the right way, or rotate the top of the model 180 degrees and UV map it again. Actually, you'll want to rotate it backwards 45 degrees first before doing anything, being as it's slanted.