Anim8or Community

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

An update to Anim8or, v1.00b, is available with a few bug fixes. Get your copy HERE. See the "ReadMe" file for details.

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Itinaeroa

Pages: [1]
1
General Anim8or Forum / Re: Material Attributes - Getting them right
« on: February 17, 2014, 02:52:29 pm »
Thanks ensoniq5. As a novice I found it difficult to understand. Kreators simple format was much easier.

New..class
string: transparency
New
IOR
float: 1.33   

I think dielectric has the better 'look' for what I'm after but will keep experimenting :)

2
General Anim8or Forum / Re: Material Attributes - Getting them right
« on: February 16, 2014, 08:41:08 pm »
I saw the excel spreadsheet on this forum too, read it, and tried to implement it but just couldn't get it right. Thanks for the help!

3
General Anim8or Forum / Re: Material Attributes - Getting them right
« on: February 15, 2014, 07:25:39 pm »
Hmmm...

I'm not sure how to do IOR.

I made an attribute called IOR but I don't know where to put the value?








4
General Anim8or Forum / Material Attributes - Getting them right
« on: February 15, 2014, 05:15:42 am »
Hi there, I'm currently playing around with the material attributes. See attachment.

I called the blue object's attribute 'specular' and the string 'phong' (didn't seem to do anything)

I called the red object's attribute 'specular' and the string 'reflection' (gave a nice reflection)

I called the green object's attribute 'class' and the string 'dialectric' (it's seems to have worked the way I expected)

I called the last object's attribute 'class' and the string 'transparent' (It's meant to be yellow and transparent)

My question is, why is the last object seem to be fully reflective and not transparent yellow?

Thanks for your help.

5
General Anim8or Forum / Re: Attention to those who need fur!
« on: February 15, 2014, 12:44:44 am »
thank you :)

6
General Anim8or Forum / Re: Attention to those who need fur!
« on: February 14, 2014, 10:51:22 pm »
I tried the link but was re-directed to a casino game page?

7
Thank you sir, appreciate the help!

8
General Anim8or Forum / How do you do reflections in the latest version?
« on: February 11, 2014, 03:13:04 am »
Hi so I noticed that the notes on this site to do reflections don't make much sense to me. And I read some threads talking about the Art Ray Tracer and they didn't make much sense to me either. So I'm looking for a "Dummies" version  ??? of how to do reflections in Anim8or.

This is what I've been doing.

I've made a ice-like texture and given it a 50% environment map to make it look reflective and a transparency set to 50%. But need other objects in the scene to reflect in it.

So I open the material/texture and click on Attributes. (See attachment )

What do I do next?

I'm thinking that the attributes should be listed in the drop down box, but that is empty. So I think that I fill in all the blanks with appropriate classes and details...(brain freeze)









9
Anim8or v0.98 Discussion Forum / Re: Anim8or is not saving properly - why?
« on: February 10, 2014, 03:06:19 am »
I've never tried weights before but I tried it out. I simply 'rubbed' the leg of the object after selecting a bone until the colour changed from red to yellow on the leg and yes it works. I saved and closed anim8or and reopened to find the weight was still the same. I found the other way easier to implement but that's just me and in time I may get better at it.

10
Anim8or v0.98 Discussion Forum / Re: Anim8or is not saving properly - why?
« on: February 09, 2014, 03:49:46 pm »
At first your file was fine. I opened and checked the bone influences, see attachment Test_influences

Then I modified the length of the bones and adjusted the bone influences, see attachment Test_Influences 1

Then I 'saved as' and closed. Re-opened and checked the bone influences, see attachment Test_Influences 2

 ???


11
Anim8or v0.98 Discussion Forum / Re: Anim8or is not saving properly - why?
« on: February 09, 2014, 02:04:45 am »
When you use the "save" option, the program saves to the last edited/opened file. "Save as" saves a fresh file under a different name. Using "save" after using "save as" will cause the program to save in the new file location, like using "load" then "save" will save to the loaded location, even when the file name is "_autosave########.an8". Using the "save" option is fine, you just have to be wary of where it is saving to.
From your first post it sounded like you lost all the progress from the point on from the bone influences. If everything else you did stayed then I'm less sure of what the problem is.

Did you edit the mesh or figure in any way, as many/most every way that does destroys bone influences from what I've done, and heard of.

Did you have multiple files saved including quicksaves? It's often easy to misplace progress if you load or save where you did not intend. Try saving to a new location and opening that file, after making some simple bone influence edits. If it's a saving error with the old file, perhaps anim8or is having issues with the file being partially corrupt, and saving to a fresh file will fix it.

Did other files you have end up with the same problem as well?

Edit:I just loaded a file up of my own, and the bone influences are working fine for me on the saving/loading end...

Sorry for the confusion, I only realised that it was just the bone influences that were resetting after I posted. I set up anim8or the way Kreator suggests and I did what you suggested and did a few bone influences on a figure. Then I 'saved as' and closed the program. I re-opened the program and opened the file and checked the bone influences. They have reset.

I am using version 0.98 of animator it has the date 23-Jan-14.

 :-[ :'(


12
Anim8or v0.98 Discussion Forum / Re: Anim8or is not saving properly - why?
« on: February 08, 2014, 05:56:53 pm »
I must be missing something.  ??? Do I need to 'save as' every time instead of 'save'? Also it's only the 'bone influences' that seem to reset. The 'sequence' I made is still working just not the bone influences. They were working the first time and I got a render out of it with no problems. Then we I came back later and opened the file the bone influences had all reset.



13
Anim8or v0.98 Discussion Forum / Anim8or is not saving properly - why?
« on: February 08, 2014, 03:24:14 am »
To explain, I regularly save my progress at important milestones. What's happening is I finish all my bone influences on my figure to how I want it and save, then I build a sequence and save that, I then move on to a scene using the figure and sequence I made then save. Then I render the animation. I go to close the file as normal.

Later I will come back and open the file and find that the file is saved at the point just before I started on the bone influences and I have to do it all over again. I have done this a couple times and wasted a lot of time redoing everything.

Can somebody explain to me what I am doing wrong? And how I can fix this?

Thanks in advance!

I've already made some awesome projects and am happy with anim8or. I don;t think the other files are affected but will check them now. Here's hoping they're ok!

Pages: [1]