Anim8or Community

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

An update to Anim8or, v1.00b, is available with a few bug fixes. Get your copy HERE. See the "ReadMe" file for details.

Pages: 1 ... 43 44 [45] 46

Author Topic: Changed to Older Releases [builds 1162 to 1230]  (Read 129828 times)

Steve

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1532
    • View Profile
Re: Current Development Release - Build 1229, March 18, 2016
« Reply #660 on: March 25, 2016, 02:18:50 pm »

Sluggs: Oops! I'll fix it.
Logged

Raxx

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1448
    • View Profile
Re: Current Development Release - Build 1229, March 18, 2016
« Reply #661 on: March 25, 2016, 09:24:45 pm »

I finally got to try the topo tool in-depth along with mirrored modeling, it's really solid! A few hours straight with no crashes or weird mirroring issues, I almost entirely used just the topo tool for the below (unfinished) model.


A major bug to report: Can no longer select faces on subdivision meshes. There was also a time when the mirrored mesh went asymmetrical I think when rotating some points, but I haven't been able to replicate it.
Logged

Sluggs

  • Newbie
  • *
  • Posts: 44
  • Anim8or user since May 2004
    • View Profile
    • Satans-Comrade
Re: Current Development Release - Build 1229, March 18, 2016
« Reply #662 on: March 26, 2016, 05:20:40 am »

I've come across another problem, this time with the Knife tool.

Because of the picking distance, when I try to slice straight down from a point, the cut is all over the place, and not going straight down, below the center of the point. :o

Also, I don't know what's happening with this, but when I slice through the edges of the attached .an8 file, they won't undo. If I join solids and then cut through it, I can undo the first cut, but any new cuts won't undo.

Edit: It seems there's a problem when trying to undo cuts in edges, when those edges don't have faces. (I just removed two faces from a cube, made a few cuts in the edge that remained, then when I pressed Ctrl+Z once to undo my last cut, all the points in that edge went (not the end ones), and one of the faces came back)

PS. Undo buffer was set to 100mb
« Last Edit: March 26, 2016, 09:53:41 am by Sluggs »
Logged

Trevor

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 167
  • Goldfinger64 Dev OS:10.0.17017 Gfx:RX480 Loc:UK
    • View Profile
    • LS Tech Services
Re: Current Development Release - Build 1229, March 18, 2016
« Reply #663 on: March 26, 2016, 10:40:13 am »

Slugs, I can confirm that the undo problem with verticis and no faces also happenes in 1227 (I was just about to update but thought Id check first)

Its as though only faces store the last setup when using the knife.

Cutting a face and then cutting lines with no faces causes all actions since last face cut to be undone.
If a face is never cut then undo just doesnt work at all, or goes back to the last action before the knife tool was selected.

Trev
Logged

Sluggs

  • Newbie
  • *
  • Posts: 44
  • Anim8or user since May 2004
    • View Profile
    • Satans-Comrade
Re: Current Development Release - Build 1229, March 18, 2016
« Reply #664 on: March 26, 2016, 10:59:34 am »

Thanks Trev! (At least Steve will know it's not just because of me and my crappy Netbook) ;D
Logged

Steve

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1532
    • View Profile
Re: Current Development Release - Build 1229, March 18, 2016
« Reply #665 on: March 27, 2016, 07:09:28 am »

Thank for the bug reports everyone.  I'll definitely fix 'em.  Unfortunately it won't be until early April because I'm traveling and won't be back until April 5th.

Raxx: I think I know what I did to the subdivision faces. I'll have a talk with my QA department since they should have caught it! 
Logged

Trevor

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 167
  • Goldfinger64 Dev OS:10.0.17017 Gfx:RX480 Loc:UK
    • View Profile
    • LS Tech Services
Re: Current Development Release - Build 1229, March 18, 2016
« Reply #666 on: March 30, 2016, 11:03:11 am »

hmm, I seem to have developed a problem with the material editor.

Whenever I make a change to textures Anim8or crashes with a stack fault
ANIM8OR caused a stack fault in module <unknown> at 0000:bf9c98cc.
Registers:
EAX=00000000 CS=0177 EIP=bf9c98cc EFLGS=00010206
EBX=008c2196 SS=017f ESP=008c2000 EBP=008c20ac
ECX=0000001b DS=017f ESI=00000000 FS=4847
EDX=000081d6 ES=017f EDI=00000000 GS=ac37
Bytes at CS:EIP:
56 49 75 fc 8b 05 c4 2e 9d bf e8 68 62 00 00 8b
Stack dump:
00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000

Didnt happen in or prior to 1222 (I still have that version and have just checked it and its fine).

Also odd is that dialogs are not appearing in 1227, the main anim8or window looses focus and pressing anything will not work, unless pressing Alt-F4 to close the hidden window, then an8 main window regains focus.
Again, fine in 1222.

Trev
Logged

neirao

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 570
  • Neirao
    • View Profile
Re: Current Development Release - Build 1229, March 18, 2016
« Reply #667 on: April 01, 2016, 04:38:00 am »

cute and very professional character!
Logged

captaindrewi

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 450
  • errm...errr?
    • View Profile
Re: Current Development Release - Build 1229, March 18, 2016
« Reply #668 on: April 02, 2016, 04:08:52 pm »

When i click on the axis selector buttons on the left they behave in a non sensible way.1229+1230.
They appear as you would expect before one interacts with them.
Hope this isnt another function of my graphics card being naff because it seems very strange i'm the only one to mention it,unless someone else has and i've missed it. ??? ;)
« Last Edit: April 02, 2016, 04:16:24 pm by captaindrewi »
Logged
!

slex

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 87
  • 3D-TV
    • View Profile
Re: Current Development Release - Build 1229, March 18, 2016
« Reply #669 on: April 02, 2016, 05:50:45 pm »

 I've noticed that some reported 'bugs' in the development versions of Anim8or disappear after saving and reopening the projects.

Sluggs, when I open your an8 file meshes are invisible ???, try to download and open it again to see yourself. Maybe you should run the full antivirus check of computer?
Logged

nemyax

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 214
    • View Profile
Re: Current Development Release - Build 1229, March 18, 2016
« Reply #670 on: April 02, 2016, 06:00:01 pm »

When i click on the axis selector buttons on the left they behave in a non sensible way.1229+1230.

Major changes for build 1229:
...
X/Y/Z-Axis Enable Buttons: Changes to LMB-Select One, RMB-Toggle to be consistent with P/E/F buttons.

Is that what you're seeing?
Logged

Hypure

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 123
    • View Profile
Re: Current Development Release - Build 1229, March 18, 2016
« Reply #671 on: April 03, 2016, 12:25:03 pm »

Raxx is that a modifier your using during the first 12 seconds of your modeling on the fox? 
Logged

captaindrewi

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 450
  • errm...errr?
    • View Profile
Re: Current Development Release - Build 1229, March 18, 2016
« Reply #672 on: April 03, 2016, 01:06:35 pm »

When i click on the axis selector buttons on the left they behave in a non sensible way.1229+1230.

Major changes for build 1229:
...
X/Y/Z-Axis Enable Buttons: Changes to LMB-Select One, RMB-Toggle to be consistent with P/E/F buttons.

Is that what you're seeing?
Thankyou Neymax, yes that's solved the problem for me...embarrassed once more.
Logged
!

Raxx

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1448
    • View Profile
Re: Current Development Release - Build 1229, March 18, 2016
« Reply #673 on: April 04, 2016, 04:10:52 am »

Raxx is that a modifier your using during the first 12 seconds of your modeling on the fox? 
That's a subdivision mesh. Select a regular mesh and go to Build->Convert to Subdivided
Logged

Sluggs

  • Newbie
  • *
  • Posts: 44
  • Anim8or user since May 2004
    • View Profile
    • Satans-Comrade
Re: Current Development Release - Build 1229, March 18, 2016
« Reply #674 on: April 12, 2016, 11:50:58 am »

@Steve

I've found another couple of bugs...

1) Can now only move one point of a knot's control handle, not both.

2) When moving a shape/mesh/path via the arrow keys in only one direction, after a short time, the other positions (shown at the bottom-center of the screen), start incrementing, when only one
position should be incrementing.
« Last Edit: April 12, 2016, 02:49:38 pm by Sluggs »
Logged
Pages: 1 ... 43 44 [45] 46