Anim8or Community

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

An update to Anim8or, v1.00b, is available with a few bug fixes. Get your copy HERE. See the "ReadMe" file for details.

Author Topic: uv coordinate problem  (Read 3280 times)

Karei

  • Newbie
  • *
  • Posts: 28
    • View Profile
uv coordinate problem
« on: January 20, 2009, 11:24:36 pm »

Hi, i have a problem in texturing...
If i create an object from scratch (not by editing mesh), the output obj. file will have no uv coordinate. The same thing happens in mirroring (only the original part has uv coordinate). I know that there is an option in anim8or to generate uv coordinate for the object, but it won't help me to make texture for subdivision. Does anybody know why this happens or how to solve this?

Raxx

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1463
    • View Profile
Re: uv coordinate problem
« Reply #1 on: January 21, 2009, 01:38:37 am »

Can you not generate the UVs in your UV editing program? Or else generate the uv coordinates in anim8or (just give it a planar projection or something), then export it and rework/regenerate the UVs in your UV editing program.

If that's not it then something you can try is to give all the meshes the same material before exporting. Some programs aren't sophisticated enough to handle more than one material at a time, or they just work that way.
Logged

Karei

  • Newbie
  • *
  • Posts: 28
    • View Profile
Re: uv coordinate problem
« Reply #2 on: January 23, 2009, 09:52:59 am »

Adding any projections will make me unable to practice the method You told me before (about how to create uv map for a subdivision) :(

Raxx

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1463
    • View Profile
Re: uv coordinate problem
« Reply #3 on: January 23, 2009, 02:13:45 pm »

Are you using lithunwrap? If you'd like you can email me your file and I can look at it.
Logged

Karei

  • Newbie
  • *
  • Posts: 28
    • View Profile
Re: uv coordinate problem
« Reply #4 on: January 24, 2009, 09:17:28 am »

I can't see Your email addres, so i upload my file here :):
« Last Edit: January 24, 2009, 01:16:16 pm by Karei »
Logged

Raxx

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1463
    • View Profile
Re: uv coordinate problem
« Reply #5 on: January 25, 2009, 08:25:33 am »

Huh, my email address in my profile should be visible to anyone logged in.

Anyway, I don't really see what the problem is. You can export the model to .obj, import it into your uvmapping software, remap and regenerate the UVs and then import it back into Anim8or. Then you can use the method I told you about before.
Logged

Karei

  • Newbie
  • *
  • Posts: 28
    • View Profile
Re: uv coordinate problem
« Reply #6 on: January 25, 2009, 11:18:52 am »

Well, i get confused :-[
i got 2 results:
pic 1: both the subdivision and converted subdivision are distorted
pic 2: the subdivision is distorted but the converted subdivision works fine :(
If You find it works, would You like to tell me Your method detailly so that i can find my error please?  :-[
« Last Edit: January 25, 2009, 11:20:46 am by Karei »
Logged