Anim8or Community

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

An update to Anim8or, v1.00b, is available with a few bug fixes. Get your copy HERE. See the "ReadMe" file for details.

Author Topic: filling problems  (Read 4194 times)

GeniusAtWork

  • Newbie
  • *
  • Posts: 43
    • View Profile
filling problems
« on: July 27, 2008, 09:02:21 pm »

I make closed shapes and edge loops and when I go to the edit toolbar all the edit options are blank. So I go into build and fill it but lots of lines appear in the shape. This is stopping me from being able to use edge loops and create faces. and also when I join these faces, a transperent face appears joining the the gap. ???
Logged

hihosilver

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1294
    • View Profile
Re: filling problems
« Reply #1 on: July 28, 2008, 02:34:03 am »

Could you display an image of the issue?
Logged

GeniusAtWork

  • Newbie
  • *
  • Posts: 43
    • View Profile
Re: filling problems
« Reply #2 on: July 28, 2008, 04:11:46 am »

how can i get a screen shot of my image because when i render it, it doesn't show the lines. the lines are connecting the points to one another and edge is not a single line but i cannot get the line the shape i want it so that i can leave it as a single line.
Logged

Mr.Smeagol

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile
    • Anim8or The Movie Project
Re: filling problems
« Reply #3 on: July 28, 2008, 05:28:20 am »

Press printscreen button on your keyboard, go in paint, edit>paste, save as jpg, upload to imageshack or anywhere else, and post the link or image itself here.
Logged

GeniusAtWork

  • Newbie
  • *
  • Posts: 43
    • View Profile
Re: filling problems
« Reply #4 on: August 07, 2008, 02:23:52 am »

sorry it took so long. Haven't been able to get to computer in a while. here is the image
Logged

hihosilver

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1294
    • View Profile
Re: filling problems
« Reply #5 on: August 07, 2008, 03:04:49 am »

Basically your issue is that the fill tool creates tri's.  Those "lines" (edges) are created by anim8or because it doesn't know how you want the edges to flow, so it simply fills the shape.  What I often do is merge all the faces then use the cut tool to cut edges the way I want.  Or, just begin with the add edge tool and draw what you want instead of using the spline tool.
Logged

GeniusAtWork

  • Newbie
  • *
  • Posts: 43
    • View Profile
Re: filling problems
« Reply #6 on: August 07, 2008, 03:19:06 am »

It worked!
Thanks for the help. ;)
Logged