Anim8or Community

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

An update to Anim8or, v1.00b, is available with a few bug fixes. Get your copy HERE. See the "ReadMe" file for details.

Author Topic: 2 bugs 1387  (Read 313 times)

johnar

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 928
  • Make it, Move it--Give it Life
    • View Profile
    • youtube vids
2 bugs 1387
« on: August 05, 2020, 07:17:15 am »

hi steve  :)

1387 scene mode

1) crashing/freezing when trying to render .avi. Seems to be with complex figures. ('complex' meaning a character figure. Very basic figures do render into avi ok.)
 same files will render in 1385 no probs

2)folders not showing correctly in timetrack with 'complex' figures.
 (folders greyed out, empty and unselectable. The folder contents are listed below the folder name, and can be slected.)
   Folders working and showing correctly in 1835

EDIT: Have attached example/test .an8 zip

 Scene 2 is a simple figure and renders ok.
 Scene 1 'complex'  is character figure, which freezes when trying to render. You'll also see in the timetrack, under figure01, shows 'Rhand', which is actually the folder name and should contain the bones of the right hand.
« Last Edit: August 05, 2020, 08:35:31 am by johnar »
Logged
%

Steve

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1889
    • View Profile
Re: 2 bugs 1387
« Reply #1 on: August 05, 2020, 06:18:33 pm »

Checking these out ...
Logged

Steve

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1889
    • View Profile
Re: 2 bugs 1387
« Reply #2 on: August 05, 2020, 08:21:31 pm »

The crashes and the broken folder happen because of the missing objects. I added dummy objects for them and that fixed them.

These are both bugs that I'll fix for the next build I post, but in the mean time if you add the missing objects then you should be able to keep working :-)

#101-044 - Crash when rendering a scene with missing objects.
#101-045 - Bone folders with missing objects not working in Scene mode.

Thanks for the bug report!
« Last Edit: August 06, 2020, 01:26:50 pm by Steve »
Logged

johnar

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 928
  • Make it, Move it--Give it Life
    • View Profile
    • youtube vids
Re: 2 bugs 1387
« Reply #3 on: August 06, 2020, 04:15:08 am »

Awesome.
 Thanks steve
Logged
%

Steve

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1889
    • View Profile
Re: 2 bugs 1387
« Reply #4 on: August 09, 2020, 02:58:20 pm »

johnar these bugs have been fixed in build 1390.

I've also started working on multiple sound tracks for things like sound effects or multiple voices. Anim8or now builds a single merged sound file, but only for sounds with the same sample rate. I'm working on the filtering required for sample rate conversions now.

There is a new sound spec in the Scene->Properties dialog where you set the project-wide sample rate, stereo/mono and bit depth (which defaults to the first sound that you add). If you apply the Options->Debug->Use_Merged_Soundtrack command Anim8or will play the merged track instead of individual sounds. Until I get the filtering done, any sound that's isn't the specified sample rate will be replaced by a beep-tone.

After this I will start work on a second sound track
Logged

johnar

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 928
  • Make it, Move it--Give it Life
    • View Profile
    • youtube vids
Re: 2 bugs 1387
« Reply #5 on: August 25, 2020, 08:08:31 am »

I'm pretty blown away with your work with audio in Anim8or.

  The amount of work you're putting into all these 'new math, conversions and filtering' etc type stuff is whats also truly amazing here, so have that cuppa tea and a break when you need it, coz it all looks pretty mountainous. 

 Here at the user end, it's all pretty exciting.
 Behaving well and looking good.
Nice one steve


« Last Edit: August 25, 2020, 08:10:18 am by johnar »
Logged
%

Steve

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1889
    • View Profile
Re: 2 bugs 1387
« Reply #6 on: August 25, 2020, 09:09:03 am »

Getting close to a build that will merge all soundtracks into the AVI output, regardless of the samplerate, etc. Then on to multiple tracks!

BTW I'm in Italy. Doing the 14 day self-quarantine. Just a few days left!
Logged

johnar

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 928
  • Make it, Move it--Give it Life
    • View Profile
    • youtube vids
Re: 2 bugs 1387
« Reply #7 on: August 26, 2020, 08:16:48 am »

Quote
BTW I'm in Italy. Doing the 14 day self-quarantine. Just a few days left!

Keep well steve, and add some ginger to your garlic and olives.  ;)
Logged
%