Anim8or Community

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Ian Ross has just released a book on Anim8or. It's perect for a beginner and a good reference for experienced users. It contains detailed chapters on every aspect, with many examples. Get your own copy here: "Anim8or Tutorial Book"

Author Topic: Figures and Named Com Parameters problem  (Read 1207 times)

Nellucnaiv

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 86
    • View Profile
Figures and Named Com Parameters problem
« on: August 22, 2022, 09:15:30 am »

I have 6 figures I'm working on and have added objects to bone descendants. I am a strong fan of using weights and have used weights on all figure attached objects.
I have never edited the standard "namedobject01", "namedobject02" etc parameters but got myself into a real muddle.
Since renaming some of them, all figures work fine in Sequence mode but in Scene mode, some hands and legs are working while marching through stationary bodies. When I get the bodies working by renaming them, the legs and hands don't move. Some heads move with their bones while others have clothing swaying through them.

Everything was working until I fiddled with "namedobject".
Trouble is, I don't know what the names were originally.
I have skinning and weights enabled.
Just not quite sure why Sequences are all working but in Scenes movements with bones are all muddled.

Does anyone have an answer as to what the problem could be? I also tried renaming "namedobject" to the actual name of the objects but to no avail.
I'd greatly appreciate any advice.
Thanks in advance!
Logged

johnar

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1013
  • Make it, Move it--Give it Life
    • View Profile
    • youtube vids
Re: Figures and Named Com Parameters problem
« Reply #1 on: August 23, 2022, 03:03:30 am »

Hi Nellucnaiv,
 Sorry i don't have a solution for your problem.
  I know this might be a painfull reminder, but shows the value of saving project files 'progressively/sequentially'.
 At the least, you may have been able to go back to an earlier file which would have contained the original name/settings from before you changed them and had problems.
  Sorry i can't be any help with this.
Logged
%

Nellucnaiv

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 86
    • View Profile
Re: Figures and Named Com Parameters problem
« Reply #2 on: August 23, 2022, 07:39:24 am »

Thanks for your input Johnar.
You're absolutely right about saving sequentially. We know we must save and backup but...need to keep reminding oneself of the importance! Fortunately, I managed to get all figures, sequences and scenes functioning....and I backed it all up! 😁🙏👍
Logged

Steve

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2071
    • View Profile
Re: Figures and Named Com Parameters problem
« Reply #3 on: August 23, 2022, 12:48:11 pm »

Sorry about your problem. It sounds like a bug in Anim8or. I'll look into it.
Logged

johnar

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1013
  • Make it, Move it--Give it Life
    • View Profile
    • youtube vids
Re: Figures and Named Com Parameters problem
« Reply #4 on: August 26, 2022, 12:36:20 am »

 That's good news Nellucnaiv.
 Speaking of backing up. I had a pc disaster a little while back, and have just spent the last few hours hooking up a replacement and moving 'backed up' files onto the new hard drive(s).
 Am missing a lot thus far, but do have other hard drives to search through yet. Am hoping there's some fairly recent backups there. Have got most of my programs back, just hoping to find some missing anim8or projects now.
 One thing i have gotten back is these. (below)
  Can't find the hosting links yet, but won't be hard to set that up again.
 yay for backups.  :)
 
« Last Edit: August 26, 2022, 12:39:28 am by johnar »
Logged
%